TERRA ALBONA gastro-biciklistička tura

Jesensko izdanje gastro-biciklističke ture “Terra Albona“ održat će se u nedjelju, 22. rujna 2019. u Labinu i već tradicionalno okupiti velik broj biciklista i rekreativaca s područja Hrvatske i regije

Terra Albona održat će se u dvije rute: rekreativnoj dužine oko 25 kilometara, i brdsko-biciklističkoj dužine oko 30 kilometara. Biciklističkom vožnjom obilaze se 3 obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području Labinštine i degustiraju lokalni domaći proizvodi, prirodni sokovi i vina autohtonih sorti. Prilagođena je svim uzrastima i profilima od profesionalaca do amatera, ljubitelja biciklizma, rekreativaca, djece i osoba treće životne dobi, a od organizatora saznajemo da su u prošlogodišnjim manifestacijama sudjelovali građani od 2 pa do 75 godina.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se vrše putem web stranice www.terra-albona.com, te traju do 19. rujna 2019. Troškovi kotizacije za sudionike su 60 kuna po osobi za uplate izvršene do 16. rujna te 80 kuna po osobi za uplate izvršene od 16. do 19. rujna. Za djecu mlađu od 10 godina troškovi kotizacije se ne plaćaju.

Svi sudionici dobiti će majice s logotipom Terra Albone povodom jubilarne 5. obljetnice održavanja manifestacije, a prvih 100 prijavljenih dobivaju i spremnike za vodu sponzora Valamar Riviere. Polazak ture je iz Parka skulptura Dubrova u 10 sati, dok je okupljanje na parkiralištu Dubrova.

Uz Grad Labin i LAG Istočna Istra suorganizatori su i BBK Istra Bike i Bike Centar Rabac. Manifestaciju podupiru Upravni odjel za turizam Istarske županije, TZ Istarske županije i Hrvatska turistička zajednica, TZ Labin-Rabac, Općina Sveta Nedjelja i TZ Općine Sveta Nedelja.