28. MERANO WINE FESTIVAL sve je spremno za jedan od globalno najznačajnijih vinskih festivala

Sve je spremno za 28.  Merano Wine Festival, jedan od najcjenjenijih vinskih festivala na svijetu, da o ovom dijelu Europe ni ne govorimo. Utemeljen 1992. Merano objedinjava cjelokupnu gamu eno-gastronomije tako da mnogi zaljubljenici u hedonistički način života Merano ne propuštaju, ostaju u njemu ili okolici gdje se tih dana također organiziraju brojna enogastronomska druženja svih pet dana. Ove godine festival traje od 8. do 12. studenog, a najvažniji je dio, kako tradicija i nalaže, smješten u znameniti Kurhause.

Nagrade koje se u Meranu dodjeljuju su klasično sistematizirane, u bodovnim skalama gdje je najvažnija platinium WineHunter. Prema uhodanom ritmu, jer biodinamička tradicija je vezana i uz talijanske pokrajine Trentino te Alto Adige, prvi dan, petak 8. studenog bit će posvećen izvrsnim organskim, biodinamičkim i prirodnim vinima. Izlagat će više od 100 proizvođača s više od 200 etiketa. Dok će se na Piazza della Rena održati ‘Wild Cooking’ s poznatim kuharima koji će predstaviti aktualne gastro trendove.
Također, 8. studenog u večernjim satima, svečana večera otvaranja svečanog otvaranja održat će se u 18.30 u Kurhaus – Kursaal. Prestižna je to večer otvorenja tijekom koje će jela visoke kuhinje biti uparena s izvrsnim vinima.
U subotu je u Gourmet Areni najveći spektakl u kojem će se  predstaviti svi  okusi Italije i svijeta: kulinarske izvrsnosti, craft pivovare, destilerije. Cilj ovog područja je dodatno proslaviti visoku kvalitetu talijanskih i međunarodnih proizvoda koje je odabrao The WineHunter.

Cijene za ovaj vinski spektakl nisu niske. Ukoliko se odlučite za sve dane, od petka do utorka, cijena je 220 eura. Kupujete li za dva dana, ovisno o kombinaciji dana, od 130 do 155 eura, a jednodnevna ulaznica, kupuje li se on line, ima u “frst class” ponudi cijena 100 eura. Ide li se samo na biodinamička vina u petak, cijena je, kupljeno on line, najniža – 35 eura.

Dodajmo još da je do Merana od hrvatskih granica ima po prilici 500 kilometara koje se može prevaliti za pet sati te da je cijena goriva i cestarine u jednom pravcu oko 700 kuna.