GRIF SESSION IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare

Za kraj ljeta mikropivovara Grif pripremila je ljubiteljima piva još jedno iznenađenje s novim sezonskim izdanjem koje će biti dostupno u limitiranoj distribuciji u kafićima u Hrvatskoj. Grif Session IPA je lagano, točeno pivo s malim udjelom alkohola od 4,5 posto, a krase ga odlike prave IPA-e s 45 IBU gorčine. Hmeljna gorčina je u skladu s lakšim tijelom za što je zaslužan hmelj Magnum, dok su se za voćnu aromatičnost pobrinuli hmeljevi Mosaic i Amarillo.

Ranije ove godine, mikropivovara Grif je već predstavila novitete u svojoj ponudi – najprije zanimljivo sezonsko izdanje Grif Rauchbier, čija aroma dima se dobiva upotrebom ječmenog slada koji se dimi iznad otvorene vatre, a potom i Grif Pale Ale u boci – pitko i osvježavajuće pivo, zlatno žute boje s čvrstom pjenom i ugodnim aromama hmelja.

Svojim izlaskom na tržište, Grif se predstavio u izdanjima Pilsner i New England India Pale Ale, a svojevremeno je predstavio i stilove poput Vanilla Bourbon Oak Porter i Irish Red ale. Grif piva kuhaju se u malim serijama s ciljem da zaintrigiraju svojim bogatim aromama i okusima. Grif je brend u vlasništvu tvrtke K pivovari d.o.o koja je pak sestrinska tvrtka Zagrebačke pivovare d.o.o.