MILUJEME CHORVATSKO promocija turizma prije utakmice sa Slovačkom

 

Uoči  kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Slovačke za odlazak na Europsko prvenstvo 2020., Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno promotivno događanje koje za cilj ima promociju Hrvatske na važnom slovačkom tržištu. 

„Naša je zemlja i dalje vodeće turističko odredište većine slovačkih turista koji su samo u prošloj godini ostvarili više od 450 tisuća dolazaka, dok su u dosadašnjem dijelu godine ostvarili oko 440 tisuća dolazaka što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 2 posto. Promocijom uoči kvalifikacijske utakmice cilj nam je dodatno ojačati poziciju Hrvatske na slovačkom tržištu. Ovom promocijom nastavljamo niz sportskih promotivnih projekata te ćemo i u budućnosti koristiti velika sportska događanja i sport za predstavljanje, promociju i brendiranje Hrvatske kao turističke destinacije“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Na današnjem promotivnom događaju potencijalnim turistima u sklopu hrvatskog štanda dijelili su se promotivni materijali, a zajedno s partnerima Hrvatskim nogometnim savezom, Podravkom i Ultra Europe Music Festivalom organizirana je i nagradna igra putem koje su se mogu osvojiti dresovi hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Ivana Rakitića, nogometne lopte, šalovi i majice, ulaznice za Ultra festival u Splitu te Podravkini poklon paketi. Također, svi posjetitelji koji se do kraja dana uključe u nagradnu igru na Facebooku sudjeluju i u izvlačenju za glavnu nagradu: produženi vikend u Dubrovniku  (Hotel Kompas) i Istri (Valamar) sa po dvije povratne avio karte Croatia Airlinesa.

„U Trnavi poseban dan, ne samo zbog utakmice već i zbog toga što se održava tradicionalni Trnavski JARMOK, vrlo popularni i najveći ulični sajam u Slovačkoj kojeg tijekom tri dana obiđe više od 100 tisuća posjetitelja. Odlična je to prigoda da na našem štandu predstavimo Hrvatsku kao cjelogodišnju destinaciju atraktivne i bogate ponude. Siguran sam u nastavak pozitivnih rezultata sa slovačkog tržišta u nadolazećem razdoblju, odnosno u zadržavanje naše pozicije kao broj jedan inozemne turističke destinacije Slovaka“, komentirao je Dubravko Miholić, direktor Predstavništva HTZ-a u Češkoj i Slovačkoj, dodavši da je nogometna utakmica u Trnavi pobudila ogroman interes javnosti te su sve ulaznice prodane za manje od dva sata.

U online nagradnoj igri, koja traje do samog početka utakmice, mogu sudjelovati svi fanovi slovačke facebook stranice Croatia Full of Life koji uz hashtag #MilujemeChorvatsko, odnosno #VolimHrvatsku podijele svoju fotografiju najdražeg mjesta u Hrvatskoj. Dodajmo kako je prije dva tjedna na Facebooku započela i promotivna kampanja kojom su Slovacima podijeljene ulaznice za utakmicu te u sklopu koje je provedena još jedna nagradna igra koja je ostvarila doseg od 100 tisuća Slovaka.