KORTA KATARINA jedinstveni spoj vina, gastronomije i ljepote Jadrana na jugu Dalmacije

Uživanje na terasi uz lagani šum valova, miris borovine i beskrajan pogled na Jadransko more naša je ideja idilične ljetne večeri. Dodamo li tomu i luksuzni ambijent, mnoštvo sadržaja za opuštanje, vrhunska vina i jedinstvenu gastronomsku ponudu, dolazimo do Ville Katarine, ekskluzivnog hotela koji se elegantnim kamenim pročeljima ponosno uzdiže iznad plaže u Orebiću na prekrasnom poluotoku Pelješcu.

Cijeli interijer Ville Katarine je ekskluzivan i promišljen, a svaki kutak ima svoju jedinstvenu priču. Hotelski sadržaji su bogati, pa gosti mogu uživati u popularnom infinity bazenu i masažnom bazenu s vodopadom, finskoj i turskoj kupelji uz koje je smješten unutarnji masažni bazen, fitness centru i knjižnici. U promišljanju interijera i usluga domaćini su težili kreiranju ugodne atmosfere u kojoj će se svaki gost osjećati kao u svom luksuznom domu.

Ipak, ono zbog čega je Villa Katarina uistinu posebna je strast i ljubav prema vinima koja izvire iz gotovo svakog djelića hotela. Villa Katarina je svojevrsni vinski hotel čija je gastronomska ponudu usko vezana i inspirirana Korta Katarina vinima.

Za smišljanje i kreiranje jedinstvenih specijaliteta zadužen je chef Ante Valenteković, Zagrepčanin koji inspiraciju pronalazi u prirodi i čija se filozofija gastronomije temelji na predstavljaju izvornih namirnica kombiniranjem klasičnih i modernih tehnika.

„Gastro ponuda u samoj Villi Katarini je raznolikog opusa, od tradicionalnih jela našeg podneblja kao žrnovskih makaruna, dubrovačke pašticade, rožate, raznih školjaka, ribe, buzara, tartufa iz Istre pa do tradicionalnih svjetskih kuhinja – francuske , talijanske , meksičke , azijske… U biti se baziramo na naše podneblje, ali pokušavamo udovoljiti svačijim nepcima uz primjese moderne kuhinje gdje slažemo autorski menu koji nudimo i u vinariji Korta Katarina– kaže chef Ante Valenteković, a uz to naglašava važnost suradnje sa sommelierom u kreiranju vrhunskog food & wine pairinga: „Kako nemamo bazni menu nego se on konstantno mijenja zbog sezonskih namirnica , suradnja sa sommelierom je jako bitna zbog samog usklađivanja okusa određenog vina. Namirnice se ne smiju pobijati u izražavanju nego se moraju spojiti u harmoniju“.

Idealna prilika za uživanje u harmoniji pomno sparenih delicija i vina te istraživanje povijesti, tradicije i procesa stvaranje vrhunskih vina je wine tasting. On se u vinariji Korta Katarina  može doživjeti u više oblika, a uključuje razgledavanje vinarije, upoznavanje s proizvodnjom te kušanje vina KK Pošip, KK Rosé, KK Plavac Mali, KK Reuben’s Private Reservei KK Sabion u kombinaciji s jedinstvenim gastronomskim zalogajima.

Enologinja Nika Silić Maroević, koja je zadužena za sve što se nalazi u bačvama vinarije Korta Katarina, ističe da se wine tasting organizira najviše za dvadesetak ljudi kako bi se postigla apsolutna posvećenost svakom gostu.

 

Ukoliko želite provesti ljetnu večer u jedinstvenom i luksuznom ambijentu uz vrhunski food & wine pairing te naučiti nešto o povijesti poluotoka Pelješca i tradiciji proizvodnje vina, prepustite se u ruke domaćinima vinarije Korta Katarina i uživajte u ovoj posebnoj vinskoj priči.

 

Više informacija  na:

Web –  https://www.kortakatarina.com/

Facebook –  https://www.facebook.com/KortaKatarina/

Instagram – https://www.instagram.com/korta_katarina/?hl=hr