TOTALNI MRAK RADGONSKIH PENINA započele predbilježbe za prvi pjenušac nastao u tami

Radgonske penine, znana slovenska vinska kuća koja proizvodi neke od najboljih pjenušaca u ovom dijelu Europe, počela je primati predbilježbe za prvi pjenušac na svijetu koji će vrijeme od trenutka berbe do konačnog pretakanja u čaše  “život” provesti u potpunom mraku. Grožđe je za njega uz pomoć IC naočala brano noću, prerađeno je u potpunom mraku, a na jednaki je takav način i odnjegovano.  Boce će se u prodaji naći u cijelosti zaštićene od bilo kakvog prodora svjetlosti i prvi njihov dodir s dnevnim svjetlom dogodit će se kad se preliju u čaše.

Uz zanimljivi marketinški proces, stručnjaci tvrde sa se na takav način čuvaju i određene arome. Konkretno, pjenušac proizveden na takav način je svježiji, s naglašenijim citrusnim notama, dok bi prerađen i odnjegovan na klasičan način dobio neke od aroma koje ne pomažu ni nosu, pa ni nepcu na ugodi konzumacije.

Predbilježbe su moguće na stranicama Radgonskih penina. Mada, s obzirom na zanimljivost ambalaže, ne dvojimo kako će neki od njih nastaviti svoj život – u mraku.