POREČKI ENOLOG MILAN BUDINSKI od jeseni IWC sudac!

Jedan od najboljih mladih hrvatskih enologa, osoba čiji je tim nastavio transformaciju Agrolagune od obične “kantine” u poroizvođača vrsnih, nagrađivanih istraskih vina s brojnim nagradama na najvećim natjecanjima, dobio je pretpoziv od tima sudaca londonskog IWC kako bi i on osobno postao njihovim članom!

The International Wine Challenge (IWC) je jedno do starijih, uskoro će mu biti četiri desetljeća, vinskih natjecanja,  u javnosti prihvaćeno kao najbolje svjetsko natjecanje vina koje ocjenjuje sve njegove elemente ali i odlike regije iz koje dolazi. Kroz rigorozne ocjenjivačke procese, svako vino degustira se u tri zasebne prilike od najmanje 12 različitih sudaca, donosi se objektivna i nepristrana ocjena tako da je nagrada tim cjenjenija. Proces ocjenjivanja traje vrlo dugo, Budimski je od IWC-a dobio poruku kako mora “držati najmanje jedno oko otvoreno” kako bi odmah uočio njihove mailove s obzirom da je prvo okupljanje sudaca već u studenom, dok je sama  dodjela nagrada u svibnju.

U svakom slučaju iskrene čestitke Budinskom, a svi zajedno moramo ovaj poziv porečkom enologu doživjeti i kao veliko priznanje cjelokupnoj hrvatskoj vinskoj sceni, činjenici da domaća vina postaju cijenjenim i traženim – građanima svijeta!