INSIDER HOLIDAYS – upoznajte jug Hrvatske i stvari koje ovo podneblje i život u njemu čine posebnim

Uspješne tvrtke čine razliku, nude više, imaju cilj i viziju!

Tvrtka Insider Holidays d.o.o. iz Dubrovnika bavi se kreiranjem izletničkih programa namijenjenih individualcima i malim grupama, uz primaran fokus na eno i gastro tradicije, te lokalnu povijest. Tvrtka je nastala 2015., njezin idejni začetnik je Božidar Jukić, Dubrovčanin sa više od 14 godina iskustva na lokalnoj turističkoj sceni.

Ideja za Insider Holidays rođena je kroz godine aktivnog rada sa gostima kada je prepoznata potreba za originalnim, kvalitetnim izletničkim programima koji će u sebi objedinjavati stručan pristup, autentičnost, te individualnu posvećenost gostu.

Božidar je licencirani turistički vodič, član Slow Food Dubrovnik, certificirani WSET Level 3 stručnjak za vina, te bivši voditelj restorana, tako da se tematika izleta koje danas kreira nametnula sama po sebi. Ideja je gostu koju posjećuje jug Hrvatske pokazati stvari koje čine ovo podneblje i život u njemu posebnim. Tu se uklapaju vrhunska hrvatska vina, uglavnom nepoznata van granica domovine, autentična hrana koja je puno zanimljivija i bogatija od klasične ponude prženih liganja ili npr. dalmatinske pržolice.

Filozofija Insider Holidays i njenog vlasnika je kako lokalna hrana (i u našem slučaju – vino) predstavlja veoma važan dio lokalne kulture života. Proučavajući što se jede i pije u određenom podneblju, tj. koje se kulture uzgajaju, možemo doći do mnogih zaključaka o tradicionalnom načinu života lokalne zajednice, nedaćama sa kojima su se susretali i delicijama koje su smatrali vrijednima.

Veliki dio ponude Insider Holidays su upravo vinski programi. Puno njih se odvija na području Pelješca gdje se gostima često prezentiraju manji vinari i obiteljski restorani ili OPG-ovi.

Vožnjom i šetnjom kroz same vinograde, jedinstveni terroir ovog kutka svijeta postaje razumljiv, privlačan i poznat ljudima iz svih krajeva svijeta koji do tada često nisu doživljavali Hrvatsku kao vinsku destinaciju.

Zanimljiv program je i vinokušnja u povijesnoj jezgri Dubrovnika tijekom koje se prezentira raznolikost čitave Hrvatske vinske scene uz upoznavanje sa svim većim vinskim regijama i najvažnijim sortama domaćih prostora.

Novi veliki projekt Insider Holidays je upravo vinska i gastro tura kroz cijelu Hrvatsku. Upravo ovih dana očekuje se službena najava sedmodnevne ture kroz Hrvatsku koja će strane goste voditi od Međimurja do Dubrovnika, uz vinokušnje, tradicionalne delicije, upoznavanje sa hrvatskim vinarima i lokalnim obiteljskim gospodarstvima, povijesnim gradovima i nacionalnim parkovima.

Sve informacije dostupne na linku:

www.insiderholidays.eu

www.facebook.com/insiderholidays