KORTA KATARINA predstavlja dva vrhunska vina posvećena terroiru Pelješca

 Poluotok Pelješac, osim po prekrasnoj prirodi i kristalno čistom moru, poznat je i po vrhunskim vinima i ljepoti koja ostavlja bez daha

Ljetni mjeseci idealni su za uživanje,  a vrhunski  pjenušac samo je jedan od simbola profinjenog gastro ukusa.  S nestrpljenjem smo dočekali  Korta Katarina Sabion berbe 2015.  Ovaj elegantan pjenušac proizveden je klasičnom šampanjskom metodom od dalmatinske sorte bijelog grožđa – Rukatac, koja je još poznata pod nazivom Maraština.

Pjenušac Korta Katarina Sabion 2015 izvrstan je kao aperitiv, a sjajno se sljubljuje i uz kamenice.

Govoreći o pjenušcu Korta Katarina Sabion 2015, enologinja Nika Silić Maroević ističe: Sabion je napokon došao kući; jer je izvorna ideja novog proizvoda bio pjenušac od Rukatca, a silom (ne)prilika u 2014. godini odlučeno je da se bazno vino napravi od Pošipa. Sabion je također i skraćena verzija riječi Sabiocello – Pelješac, te je Rukatac logičan izbor za ovo vino. Sabion 2015 ima posebnu notu svježine i voćnosti. Dugo dozrijevanje na kvascu (još uvijek vrlo precizno i odmjereno po potrebama prodaje degoržiran) daje mu snagu i slojevitost i ljepotu u svakom novom danu dozrijevanja“.

 

Ovog ljeta tim Korta Katarine lansirao je berbu 2011,impresivnog vina Reuben’s Private Reserve. Reuben’s Private Reserve berba 2011– vino s karakterom, dominantno i dobro zaokruženo.  Zrelo je, ali s odgovarajućom voćnosti. Lijepo je razvijeno i dugotrajno na nosu, u smjeru sušenog tamnog voća, bobica i koštičavog voća, ali i biljnih i zadimljenih nota. Završetak je dug i dugotrajan, s ugodnom gorčinom.  Sljubljuje se uz meso na žaru, zreli sir, ali i tamnu čokoladu.

 „2011 bila je zaista velika berba. Nakon 2009. godine opet se ponovila odmjereno suha godina s umjerenom rodnosti i lijepom paletom voćnih aroma u mladim vinima.

Odmah su nas zaintrigirala i znala sam da će berba 2011 izroditi Reservu. Mjeseci u drvu fino su izbrusili tanine, a pravilno odležavanje u boci zaokružilo harmoniju aroma. Ovo vino se jede i pije“,naglašava Nika Silić Maroević.

Vinarija Korta Katarina na tržište je plasirala dva različita karaktera vina. U novim se etiketama očituje raspon vinskih kreacija vinarije, ali uz prepoznatljiv zajednički potpis koji se nalazi u vinima Korta Katarina, a u kojima se izražava terroir juga Dalmacije.

Kako bi odškrinuli vrata u svijet njegovanja vinograda, stvaranja i promišljanja o vinu te prenijeli emociju  koja se nalazi u svakoj boci vrhunskog vina Korta Katarina jedan od najboljih načina zasigurno je wine tasting u vinariji. Početak je to putovanja u dimenziju Korta Katarine, na kojem ćete kušati vrhunska vina, uživati u prekrasnom ambijentu uz domaćine koji su posvećeni vinu i ljudima koji ga kušaju i odabiru za sebe.

Ova jedinstvena  priča izrasla iz emocije zaokružena je Villom Katarinom koja oduševljava svakim detaljem, lokacijom uz more, ekskluzivnim interijerom i pogledom na otoke i otvoreno more .