HRVATSKA DOBILA NOVI JESTIVI SUVENIR čudesni keksi Glagoljačići iz Otočca

Glagoljačići bi bili savršeni za dijeljenje  putnicima u zrakoplovima Croatia Airlinesa, sjajni doček ljudima koji stižu u Hrvatsku

 

Mašte ne fali, a dani koji slijede pokazat će ima li – poslovnog sluha. Udruga Baštinica iz Otočca koju vodi prof. Manja Kostelac Gomerčić promovirala je kekse u obliku slova glagoljice i nazvala ih – Glagoljačići. Osmišljeni su keksi u obliku glagoljičnih slova u 3 okusa – Jelenini (čajni keksi), Barbarini (medenjaci) i Dorotejini (voćni/s orasima) koji po svi svojim karakteristikama moraju postati prepoznatljiv hrvatski gastro-suvenir.

Jelena, Barbara i Doroteja tri su žene Frankopanke, koje su živjele u Otočcu u 15. stoljeću, u zlatno doba glagoljice i glagoljaštva, pa Glagoljačići ujedno predstavljaju i Gacku kao turističku regiju, a sasvim je sigurno da to mogu činiti i  na nacionalnoj razini, da mogu postati apsolutno prepoznatljivi hrvatski gastro-suvenir.

Svi koji su nazočili promociji bili su oduševljeni svim elementima – izgledom keksa i njihovim okusom, ali i pratećom ambalažom kao i s promotivnim tekstovima. Ono što nije dobro – činjenica da je da još uvijek nema poslovnog modela prema kojem bi oni mogli postati sveprisutnom pojavom na tržištu. Primjerice – Glagoljačići bi bili savršeni za dijeljenje  putnicima u zrakoplovima Croatia Airlinesa, bilo bi sjajni doček ljudima koji stižu u Hrvatsku jer osim zadovoljstva okusom dobili bi i informcija o povijesti i baštini Hrvatske.

Nadamo se kako će uskoro zaživjeti i proizvodnja jer Baštinica i Glagoljačići to – zaslužuju.