FULIRANJE NA MORU moćni glazbenici i gastro line up

Fuliranje na moru svoje prvo izdanje predstavlja s moćnim glazbenim, ali i gastro line up-om. Održava se u The Garden Resortu u Tisnom od 1. do 4. kolovoza, a osim 12 sjajnih bendova i glazbenika (pogledati na www.fuliranje.com) popis gastro headlinera jednako je privlačan.

Tako će publika Fuliranja na moru guštati u delicijama vrsnih dalmatinskih konoba i chefova.

Konobu Boba predstavit će njezin chef Vjeko Bašić, kojeg je 2018. godine prestižni svjetski poznati vodič Gault&Millau proglasio Chefom godine. Na „to eat“ listu obavezno treba staviti njegove arancine od sušene ribe i šalšu od pomidora.
Ante Božikov, chef poznate kornatske konobe Opat, kuhao je za brojna slavna i zahtjevna svjetska nepca pa ne treba sumnjati da će i Fuliranti u Tisnom guštati u njegovoj focaccia s maslinama, sabljarkom, mariniranim koromačem i dressingom od gorušice i agruma.
Ljubitelji ribljeg menija ne bi smjeli preskočiti ni deliciju restorana Prova koji će samo za publiku Fuliranja na moru servirati „Šampjera na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata.“
Za one koji ribu radije vide u moru nego na stolu, konoba Tereža će servirati „kornatsku janjetinu s bižima“, tradicionalno jelo ovoga kraja, a najpoznatiji čuvar gastro tradicije skradinskoga kraja, Ante Pižić, pripremat će posebnu gastro atrakciju – autentični skradinski rižot, kojeg je u planetarno popularnoj seriji “No Reservations” globalno promovirao i Anthony Bourdain.

 

Fuliranje, pa ni ono „na moru“ ne može proći bez sjajne ponude burgera, a za nju će se u Tisnom pobrinuti chef Marko Palfi iz The Garden Resorta. Brojna gladna usta i oči uživat će i u njegovim gastro kombinacijama s piletinom i svinjetinom, a posebnu pažnju posvetit će i vege gurmanima za koje će kreirati vege delicije, kojima će dodati paletu svih boja i okusa zdravih smoothieja. Fuliranje na moru, osim četverodnevnih, festivalskih, nudi i jednodnevne ulaznice. Pretprodajne cijene od 430 kn za festivalsku, tj. 130 kn za jednodnevnu ulaznicu vrijede do 1.8., a potom rastu na 480 kn, tj. 160 kn. Ulaznice  potražite na www.ticketshop.hr