TURISTIČKA ZAJEDNICA KVARNERA prezentacija u Londonu

 

 

 

Prezentacija održana u vrijeme odigravanja Wimbledon Championshipa te je i na taj način odaslana poruka o orijentaciji Kvarnera i Hrvatske kao destinacije idealnih uvjeta  za tenis i sport općenito

U Londonu je u lijepom prostoru Queens Cluba, koji je namijenjen susretu poslovnih ljudi, koji su i zaljubljenici u tenis,  održana je još jedna od uspješnih prezentacija Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Velikoj Britaniji. Pokazalo se da je predstavljanje jedne regije kao turističke destinacije na britanskom tržištu, u konkurenciji s nebrojenim dnevnim događanjima, i to upravo u Queen’s Clubu, itekako zanimljivo predstavnicima medija, prvenstveno iz područja turizma, partnerima touroperatorima, te predstavnicima društveno-gospodarskog života Velike Britanije, te predstavnicima teniskih federacija iz više od 20 zemalja. Naime, prezentacija je održana u vrijeme kada se održava jedan od najvećih svjetskih sportskih događaja, a to je najstariji i najugledniji turnir u tenisu – Wimbledon Championship, te je i na taj način odaslana poruka o orijentaciji Kvarnera i Hrvatske kao destinacije idealnih uvjeta, kako za tenis, tako i za druge sportove.

Na samoj prezentaciji uzvanicima se obratila direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov, te gostima predstavila kvarnerske atrakcije uz pomoć filmova i vizuala, ali i uz glazbu s našeg područja i uz okuse mediteranske kuhinje. Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali i suveniri, kao i posebno kreirane informacije, te su i na taj način upoznati s atrakcijama Kvarnera. Prezentaciji se pridružio poznati hrvatski tenisač Franko Škugor s suradnicima, koji je izazvao zanimanje predstavnika medija i svih prisutnih. 

Zadovoljstvo održanom prezentacijom izrazila je dr.sc. Peršić Živadinov:  

„Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, turizam i kulturu, turizam i zdravstvo, turizam i održivi razvoj, i slične resorne segmente, te pri tome suradjuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju. Tako je na tragu te ideje, te niza do sada održanih zanimljivih i uspješnih prezentacija Kvarnera, ova prezentacija bila pun pogodak i vjerujemo da će doprinijeti image-u regije Kvarner i povećanju broja dolazaka gostiju iz Velike Britanije, a posebice izvan glavne sezone. Sport je izuzetno važan u turističkoj promociji Kvarnera i cijele Hrvatske, te smo zadovoljni da na tako dobar način povezujemo uspjehe naših sportaša i ljepote destinacije.«

Na Kvarneru su britanski gosti u 2018. godini ostvarili 8 % više dolazaka i 6 % više noćenja u odnosu na 2017. godinu, dok se u šestomjesečnom razdoblju 2019. godine nastavio trend rasta, pa je tako ostvareno 3% više dolazaka i 13 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.