LUNIKA osvojila velikih 95 bodova na INTERNATIONAL ORGANIC WINE AWARDS

Izgleda da će odlična istarska vinogradarska berba 2018. donijeti još veća iznenadjenja nego što se prema dosadašnjim oduševljenim najavama istarskih vinara navješćuje.
Izvrsna 2015. ujedno i prva berba brenda Lunika navela je mladog Danijela Bastijančića da sa zdravim i kvalitetnim grožđem proizvede prva vina u državi bez sulfita.

Na nedavnom gostovanju u Zagrebu Bastijančić nam se pohvalio kako je svoje uzorke već poznatog nam sivog pinota “Makiništa” poslao na International organic wine awards (jedno od najvećih i najcjenjenijih natjecanja ekoloških i biodinamičkih vina) ali kako ništa značajno ne očekuje osim da vidi da li je njegov put doista ispravan.
Skromno pomislih..pa kako čovjek može baš ništa ne očekivati..??
Danas nam se sa velikim ponosom pohvalio osvojenim zlatom i velikih 95 bodova.Veliko je to priznanje za obitelj Bastijančić ali i za naše vinarstvo.
Vinarija Lunika nalazi se u Brajkovićima,malom selu nadomak Kanfanara i Limskog Kanala.Sa svojih 3,5 ha vinograda odlucili su se od prvoga dana na organsku proizvodnju vina i doista svako vino je jedinstveno.
Vinogradi i vina oduvijek su bili snažan dio istarske tradicije i samog života u istri a istina je da se pravu Istru ne može u potpunosti doživjeti bez kapljice nedaleko poznatih istarskih vinara.
S toga ako ste ovoga ljeta u prolazu kroz istru svakako svratite u Brajkoviće na čašu njihovih izvrsnih vina.
Piše: Manuela Maras