FESTIVAL FINIH VINA SKRADIN – zadovoljstvo za sva čula i odmor za dušu

Skradin je definitivno jedno od najljepših malih mjesta na Jadranu. Dodatnom šarmu samoga gradića doprinosi njegova lokacija na ušću rijeke Krke . No ipak, rekli bismo da često u ovom predivnom gradiću koji vam se u prvom posjetu jednostavno uvuče pod kožu više uživaju turisti, obzirom da gotovo  nema te mega jahte koja je uplovila u hrvatski Jadran, a da nije pristala baš tamo.

Razlog našeg posjeta Skradinu ovoga puta nisu bile prirodne ljepote i neodoljivi šarm, posjetili smo Festival Finih Vina Skradin 2019.

Bibich, Boškinac, Kabaj, Matošević, Šćurek, Roxanich, Brkić, Cilić, Duboković, sve su to vinarije čija smo vina imali prilike kušati ovoga ljeta, a uz koje su chefovi Ivan Pažanin, Rudolf Štefan, Marin Rendić i mnogi drugi pripremali svježe ljetne zalogaje. Poseban gost ovogodišnjeg festivala bio je zadarski Atrox – Fine wine & liquor.

Skradin, pogled na mega jahte, dalmatinski štih, provjereno vrhunska vina, visoka gastronomija, definitivno su  zadovoljstvo za sva čula i odmor za dušu.

Kad sve ovo uzmete u obzir, apsolutno ne čudi što se jedan od najljepših boutique vinskih festivala događa baš u Skradinu.

rpt

rpt