Čak i ako još niste isplanirali scenarij svog ljetnog odmora, ništa zato, jer još uvijek stignete. Tzv. last minute planiranje putovanja ionako je postalo trend posljednjih godina te još uvijek imate dovoljno vremena za odabir željene destinacije i rezervaciju smještaja. Planirate li, kao uvertiru pred odlazak na duži odmor, prvo pobjeći na dobar izlet, inspiraciju pronađite u tzv. zagrebačkom zelenom prstenu. Gradovi, gradići i mjesta Zagrebačke županije, predstavljeni u magazinu, prava su izletnička meka u kojoj ćete se odlično zabaviti, iskusiti nove doživljaje, ali i razveseliti svoje nepce tradicijskim jelima zagrebačkog kraja i izvrsnim vinima. A onda polako počnite planirati i duži odmor. Krajnji jug Hrvatske provjerena je adresa za savršen odmor, a sve veći turistički hit tamo posljednjih godina postaju i dosad manje razvikane destinacije poput doline Neretve. Istražite to carstvo močvare, agruma i ptica, zaplovite neretvanskom lađom po rukavcima Neretve i na kraju kušajte specijalitete od jegulja i žaba, tipične za taj kraj. Posjetite i Ston, gradić koji čuva velika svjetska blaga, te počastite svoje nepce kamenicama iz Malostonskog zaljeva, koje slove za najbolje na svijetu, a doživljaj zaokružite proslavljenim pelješkim vinima.

Zavirite u novi broj tipTravel magazina koji obiluje preporukama za odmor u Hrvatskoj, neovisno o tome priželjkujete li ga negdje uz more, puno sunca te obilje sadržaja i zabave za sve generacije ili u svježini kontinentalnih oaza Hrvatske čija vas ljupkost i raskošna ponuda neće ostaviti ravnodušnim.

Magazin vas poziva i u Šibenik, u kojem je nedavno otvorena obnovljena Tvrđava sv. Nikole, te u Vodice, popularno turističko središte tog dijela Dalmacije. Odlične ideje za ljetni odmor, o kojima možete više pročitati u novom tipTravel magazinu, su i zategnuti jedra i zaploviti Nacionalnim parkom Kornati, na biciklu istražiti Nacionalni park Krka, odmoriti se na rajskim plažama srednje Dalmacije, upoznati otok Marka Pola – Korčulu… A kada poželite pobjeći od uzavrelih plaža i turističkih gužvi, uputite se u kontinentalne oaze – do šarmantnog Varaždina, pitomih brežuljaka Bilogore i Hrvatskog zagorja, do Ogulina, Plitvičkih dolina… Pravi gurmani u svoje će planere upisati i vrhunske eno-gastronomske doživljaje Brtonigle.

Kako je ljetni odmor mnogima, nažalost, jedina prilika za uzeti dobru knjigu u ruke, na stranicama magazina pronađite i preporuke za ljetno štivo. Iz intervjua kojeg su dali za magazin saznajte mnogo o popularnoj klapi Rišpet (i usput poslušajte jedan od njihovih hitova). Maštate li o odmoru van granica Lijepe Naše, zašto se ne biste uputili na Madagaskar? Taj je otok nepravedno izostavljen s liste top turističkih destinacija, no baš zato je i toliko poseban…

Osim u hrvatskom, tipTravel magazine je online i u engleskom i njemačkom izdanju pa ga možete preporučiti i svojim prijateljima, rodbini i poznanicima u inozemstvu, koji planiraju odmor u Hrvatskoj. Podsjećamo i da vam je svima besplatno dostupan za čitanje – bilo na platformi za digitalna izdanja Issuu.com, bilo na aplikaciji u AppStore-u (dovoljno je upisati “tipTravel” kako biste ga brže pronašli). Čitatelji na aplikaciji imat će privilegiju čitati ga uz interaktivnosti, a ako vam je lakše, do linkova koji vode na magazin možete doći i putem web stranice: www.tiptravelmagazine.com