FEŠTA ŽUT PROSLAVILA 26. ROĐENDAN spektakl za sve čula

 

Fantastična atmosfera na 26. rođendanu restorana Fešta na Žutu! San koji je prije više od četvrt desetljeća počeo sanjati Mirko Mudronja, a kasnije mu se pridružio i sin Krešimir, ovih je dana doživio svoj vrhunac. Na trodnevnoj fešti, na koju je u posebnom aranžamanu stiglo i više od pedeset gostiju, sudjelovalo je desetak kuhara iz Hrvatske i Italije.

 

I to redom velikana, od Hrvoja Zirojevića ili Davida Skoke, onih koji dolaze a to su bili Josip Vrsaljko i Damjan Draganić,  s hrvatske strane Jadrana pa sve do vrhunskih chefova s talijanskih prostora. Iz Puglie su na Kornate odnosno Žut došli Vinod  Sookar i Domenico Schingaro koji se nakon rada u mnogim talijanskim i europskim restoranima vratio u tu južnu talijansku pokrajinu,  Stefano Deidda iz Cagliarija pa Danilo Bei ili Herbert Hinter iz Južnog Tirola. Domaćin im je bio Zoran Jajac, apsolutna hrvatska legenda kulinarske scene.

 

Od malih jela koja su s servirala u brunch timeu pa sve do večere koja j brojala deset sljedova ne samo rapsodija okusa nego i niz čudesnih eksperimenata ili pak pravaca koji zastupaju maksimalno iskorištavanje namirnica za pripremu jela.

Sve su pratili i vinari tako da se na rivi ispred Fešte moglo kušati sve – od sjajnih vina mlade vinarije Degarra iz Zadra,cijele lepeze porečke Agrolagune, probranih etiketa iz Belaja, destilata Maschtela pa sve do pjenušaca Tomislava Tomca, francuskih šampanjaca ili pjenušaca iz San Paula nedaleko Bolzana.

 

I ako nešto zbog fascinantne kornatske prirode, sjajnih namirnica iz istog arhipelaga, vrhunskih kreacija brojnih chefova ali nadasve atmosfere koju su zajednički stvorili domaćini i gosti zaslužuje pridjev spektakularno, onda je to rođendansko druženje u Fešti. Sasvim sigurno, bez izuzetka, jedan od najznačajnijih i najugodnijih hrvatskih gastronomskih događaja!