ROOTS BAR ZAGREB gostuje Sparkling Kvarner

Porast broja proizvođača pjenušaca na Kvarneru zadnjih se godina događao velikom progresijom tako da ih je danas već više od deset. Koliko god da je s druge strane Primorsko-goranska županija jedan od najmanjih proizvođača vina u Hrvatskoj, kad su pjenušci u pitanju nalazi se na viskom trećem mjestu. Bio je to razlog koji je povezao prof. Mariju Vukelić, direktoricu 4. Salona pjenušavih vina Zagreb koji će se održat zadnjeg dana siječnja 2020. godine i  Žarka Stilina Belca, direktora 4. WineRi, koji će se pak održati po prilici mjesec dana nakon zagrebačkog pjenušavog salona. Oni su osmislili radionicu Pjenušavi Kvarner koja se prvi put odigrala na prethodno WineRiju.   Pokrovitelj događaja je TZ Rijeka koja je prepoznala kako su kvarnerski pjenušci odlična promocija  Rijeke, posebno izvan granica njezine županije.

Čitavoj priči ide u prilog i veliki ovogodišnji hrvatski uspjeha na najvećem ocjenjivanju pjenušavih vina u regiji – onom mreže Salon of Sparkling wines, na kojemu je apsolutni pobjednik bio upravo kvarnerski pjenušac – 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. Svakako, treba dodati da je i vrbnički vinar Franjo Toljanić opet osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi izvan Italije, Španjolske i Francuske, na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.

Sparkling Kvarner ili Pjenušavi Kvarner, druga u nizu radionica održat će se u Zagrebu, u petak 14. lipnja s početkom u 18 sati. Domaćin je Roots bar smješten u samom središtu grada, u Tomićevoj ulici nedaleko uspinjače.