MENEGHETTI – raj na zemlji kojem ćete se uvijek vraćati

Dopustite nam da vas na kratko odvedemo u raj na Zemlji. Mjesto gdje ćete se uvijek željeti vratiti.

Prije obilaska destinacije uvijek detaljno obavim domaću zadaću. To podrazumijeva njezin cjelokupni pregled, ponudu, internestsku prezentaciju i fotografije koje sve to prate. Uglavnom na odredište stižem spremna i već upoznata sa svime što objekt nudi i teško me je posebno iznenaditi. Ali, dogodi se da čovjek ostane i bez dana: u ovom slučaju, doista je teško riječju i slikom opisati što čovjek zapravo doživi dolaskom i boravkom u Meneghettiju. Kada su najavili renoviranje ovog objekta, nitko nije mogao ni slutiti koliku će količinu luksuza i ljepote to zdanje zapravo pružati! Koliko se god branila pripremom kako me Meneghetti  ne bi iznenadio,  on me u punom smislu – ostavio bez daha.

Već od skretanja iz Bala počinje vas pratiti neki spokoj i ljepota postojanja . Vozeći se kroz pustu cestu, na kojoj možete sresti tek ponekog biciklista, prvo sam osjetila potrebu ugasiti radio i jednostavno se prepustiti užitku. Vozite se, vozite i tek onda kada stignete na cilj shvatite koliko ste živi.
Neposredno prije ulaska u rezidenciju otvori vam se pogled na prekrasan krajolik i besprijekorne linije nepreglednih vinograda. Poželite nikad ne otići iz ovog mjesta. Naših nekoliko  sati boravka u potpunosti smo se odlučili opustiti i prepustiti svemu što ovo mjesto može dati.

“Meneghetti je u potpunosti utjelovio svako slovo riječi hedonist”

Ljepota , pažnja i osmijeh sa kojom osoblje pristupa svakom pojedinom gostu, potpuna privatnost, preplavljujući luksuz, samo su sitnice u moru usluga koje ćete doživjeti boravkom u Meneghettiu.

WINE HOTEL

Wine hotel Meneghetti smješten u ruralnom okolišu usred netaknute prirode gostima pruža luksuz i potpunu privatnost. Od 2016 godine hotel u svom sastavu ima 25 luksuznih smještajnih jedinica u rasponu od 10 soba i apartmana pa sve do petnaest raskošnih rezidencija, s vlastitim terasama i vrtovima. Pomno birani materijali koji doslovno kao da žive u suradnji sa prirodom, drvene grede i podovi i antikni namještaj stvaraju savršenu scenografiju za idealan odmor.

Hotel je od 2013 godine član međunarodne obitelji ekskluzivnih hotela i restorana Relais Chateaux, a dobitnik je i brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističemo izbor u 10 najboljih svjetskih hotela po izboru 2014. godinu, te izbor u deset najboljih europskih food hotela po izboru magazina Geo Saison za 2016.

 

RESTORAN Meneghetti

Uistinu volim obilaziti luksuzna mjesta, fine restorane, probavati savršeno pripremljenu hranu sljubljenu sa još boljim vinima i onda kada mi se još dogodi da sve to mogu činiti iz fotelje!
Ovdje se definitivno mislilo na sve.
Zapravo, možda me najviše zaintrigiralo što sam satima pokušavala pronaći grešku ovom raju. Skoro da je nemoguće da to sve toliko dobro funkcionira, iako moram priznati da smo u startu spoznali činjenicu kako ovdje greškama nema mjesta. Ovdje kada platite, dvostruko vam se vrati! Uistinu nije bitno je li hotel popunjen 10 ili 100 posto, tretman je prema svakom gostu uvijek isti.
I tako sam ja sjela u moju fotelju, moram priznati da sam se osjećala baš bitno sa predivnom čašom Meneghettieva vina i prepustila se iskusnim rukama chefova. Istina je što i u Meneghettiju ističu, kako  svojim rekonstruiranjem i eksperimentima s provjerenim istarskim receptima stvaraju neusporedivi doživljaj, sinergiju prirodnog i čistog nadahnuća.
Uz svako jelo pažljivo su sljubljena vrhunska vina i maslinova ulja Meneghetti, koja se proizvode na samom imanju i u savršenom su spoju sa rezidencijom.
Restoran Meneghetti dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, od kojih ističemo 15 bodova i dvije kape u jednom od najznačajnijih gastronomskih vodiča, Gault / Millau , te nedavno uvrštenje među 1000 najboljih restorana svijeta prema izboru La Liste.

Mislili smo da ćemo napuštajući Menegheti osjećati golemu tugu, naprotiv, otišli smo ispunjeni i sretni, fascinirani viđenim i isprobanim, s osmijehom na licu, jer smo spoznali mjesto gdje su uvijek iznova želimo vratit.

www.meneghetti.hr

Piše: Daria Grošić