HRVATSKI DAN U STOCHOLMU kraljevskim brodom promovirali Hrvatsku

 

“Brodom Gustafsberg VII poznatom po tome što je prevozio švedsku princezu Christinu na njenom vjenčanju do kraljevske palače, plovio je veliki broj partnera na švedskom tržištu”

 

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice i Veleposlanstvo RH u Švedskoj organizirali su posebno promotivno događanje „Hrvatski dan u Stockholmu“. Brendirani brod Gustafsberg VII plovio je stockholskim kanalom i promovirao Hrvatsku.
„Ovim događanjem željeli smo stanovnicima Stockholma na originalan i zanimljiv način dodatno približiti Hrvatsku kao poželjnu turističku destinaciju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, napomenuvši kako je brendirani brod osim brojnih uzvanika na događanju vidjelo na tisuće stanovnika i turista u užem centru grada.


Gustafsberg VII, jedan od simbola Stockholma sagrađen davne 1912. godine kao parobrod, danas preuređen u turistički motorni brod, bio je prigodno okićen hrvatskim bojama i kravatama. Želja organizatora bila je predstaviti Hrvatsku kroz sva osjetila pa su tako brojni uzvanici uživali u zvukovima  klape Iskon, specijalitetima iz svih krajeva Hrvatske i vrhunskim  vinima, dok su hrvatski turistički subjekti iz Dubrovnika, Makarske, Splita, Istre i Kvarnera za najsretnije sudionike promotivne plovidbe osigurali na dar i letove za Hrvatsku.


Brodom Gustafsberg VII poznatom po tome što je prevozio švedsku princezu Christinu na njenom vjenčanju do kraljevske palače, plovio je veliki broj švedskih partnera poput predstavnika Thomas Cooka, Apolloa, Kroatien Specialistena, više od sto stranih diplomata, brojni dužnosnici švedske Vlade i Parlamenta, grada Stockholma te predstavnici medija. Cjelokupni je program privukao i 150 gospodarstvenika koji su iskazali interes za hrvatski turizam ili su i sami Hrvati s poslovnim iskustvom u obje zemlje. Želja hrvatskog veleposlanika u Stockholmu Siniše Grgića te direktora švedskog predstavništva HTZ-a Vedrana Sušića je da ovaj događaj postane tradicionalan.

„Prošle smo godine s tržišta Švedske ostvarili rekordan turistički promet kojeg u ovoj godini, u kojoj do sada rastemo 8 posto po dolascima, želimo nadmašiti“, poručio je Sušić, dodavši kako realizacija promocije ne bi bila moguća bez velike podrške hrvatskih gospodarstvenika.