PORTO – ljeto je Portovo vrijeme za sjaj

S dugim sunčanim danima i umjerenim noćima, ljeto je Portovo vrijeme za sjaj. Obale rijeke Douro pune se aktivnostima dok putnici hrle u kafiće i barove, drugi pak čine da parkovi uživaju u rasporedu tržišta i živoj glazbi. Na svakom koraku boja i kretanje ispunjavaju ulice. Još bolje, to je jedno od najpristupačnijih turističkih odredišta na kontinentu, pružajući savršen izgovor za razmetanje dobrom hranom i vinom, uključujući, naravno, nagrađivane vinogradare doline Douro.

Porto je grad pogodan za hodanje koji vas moli da se izgubite. Zaljubit ćete se u  ovaj grad prepun kamenom popločenim ulica i živopisnih uličnih umjetnosti koje krase vremenski istrošene zgrade. Umjetnost vodi do Rua de Miguel Bombarda, koja služi kao glavna prometnica gradske umjetničke četvrti. Odavde nastavite do lijepih vrtova Crystal Palace prije nego se uputite nizbrdo do rijeke.

Uhvatite mali čamac na rijeci do ribarskog sela Afurada i pratite svoj nos do restorana koji peku svježe ulovljenu ribu na ulici. Afurada se nalazi na istoj strani rijeke kao i lučki podrumi, pa se smjestite u vinskoj kući kao što je Graham’s ili Taylor’s za popodnevno kušanje. U gradu, posjetite muzej Casa do Infante, rodno mjesto princa Henryja Navigatora, prije nego što krenete uzbrdo do glavne avenije Avenida dos Aliados. Za divan pogled na grad  i da bi se divili dramatičnoj baroknoj arhitekturi urbanog parka Passeio dos Clérigos morat ćete riješiti 200-ak koraka tornja Clérigos.

Ovo je sitni dio onoga što ovaj uistinu predivan i životopisan grad nudi, na Vama je da spakirate kufere i otkrijete svoje omiljene detalje.