FRANCK KOKTELI s “cold-brew” kavom i čajem

Franckovi baristi tako su posjetiteljima R’n’B Weekend festivala predstavili novitete sezone –pet genijalnih koktela na bazi espressa te cold-brew kave i čaja u alkoholnim i bezalkoholnim varijantama i zanimljivim kombinacijama okusa.

Uz klasični Espresso Martini kojem je baza Franckov 125 Years Edition espresso s prirodno prisutnim aromama badema te voćnim notama arancina, manga i papaje, u ponudi je i Cointreau Shakerato koji se priprema s espressom prelivenim preko kockica leda i dodataka poput aromatičnog likera pružajući neodoljivi slatkasto-gorki doživljaj u svakom gutljaju. Cream Ice Coffee je pak ledena, kremasta inačica koktela u kombinaciji s čokoladnim sirupom.

No, najviše su pažnje privukli Franck Cold-Brew kokteli– dvije zanimljive kombinacije okusa s „cold-brew“ kavom Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kava i čaj dobiveni tzv. „cold-brew“ metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata. Kavu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakteriziraju nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.

Svoje vještine u pripremi koktela na bazi kave i čaja predstavio je i Luka Panović iz Rijeke, pobjednik prvog Franck barističkog natjecanja.

Kada govorimo o okusima i konceptu samih napitaka od kave, očekivanja gostiju nadilaze ustaljene okvire. Traže nova iskustva i doživljaje okusa što je izazovno, ali ujedno otvara i veliki prostor za kreativnost i svestranost u osmišljavanju jedinstvenih načina pripreme kave i čaja te njihove pripreme u zanimljivim varijantama poput koktela. S obzirom na specifičnosti i raznovrsnost omiljenoga crnog napitka, vještina kombiniranja okusa posebno je važna kako bi piće u konačnici imalo zaokružen i izbalansiran okus i aromu“, rekao je Panović.