O2TB POP UP KULINARSTVO Janković i Rojac oduševili gastro i eno predstavom

Koncept Igora Smirnova i Marca Grabbera uokviren u O2TB projekt čiji je cilj pop-up kulinarstvo, bolje rečeno miks specifičnosti u glazbi, kulinarstvu i vinarstvu objedinjen u zajedničku večer, već je na svom prvom izdanju bio rasprodan u rekordnom vremenu. Mada i ne čudi jer gost chef bio je iskričavi, originalno nepredvidivi Mate Janković dok se za vinsku stranu priče pobrinuo nitko drugi do – Uroš Rojac.

Ovaj vinar iz Gažona, mjesta u brdima iznad Izole i Kopra već godinama proizvodi, krajnje tvrdoglavo i prkosno, ekološka, biodinamička vina. Odan tradicionalnim sortama, refošk i malavazija, njegovo se imanje rasprostire na 18 hektarara zemlje s koje nastaje ne više od 50-ak tisuća boca. S obzirom da ne bježi od oštrih komentara upućenih okusu velikog broja vina svojih kolega – nazivajući ih unificiranima, jednakog okusa – nemalo je i polemika u čijem  se on središtu nalazi.

Glazbena je pak strana pripala novosadskom gitaristu Vladislavu Cpajaku te pijanistu Boštjanu Golinaru. Na kraju, sve je oduševio i posebni gost, sjajni barist Nik Oroši. Fantastična večer kako su istaknuli rijetki sretnici koji su uživali u ovom ljubljanskom događanju. Ponavljat će se, s drugim akterima. Čini se kako je pop up kulinarstvo zaživjelo već u prvoj epizodi.