VILLA ARISTON OPATIJA chef Šobot krenuo Morskim iznenađenjima

Iako je direktorica Ville Ariston Cynthia Vučaj imala silnu želju zadnjeg dana travnja na velikom partyu koji se kroz najmanje pet sati imao kretati s terase prema unutrašnjosti objekta, početi sa sjajnim rakijama talijanskog Nonina kao i craft pivom riječkog Indeficentera, te u velikom finalu predstaviti osobnost i kreacije svog novog chefa Mire Šobota, katastrofalno, nestabilno vrijeme koje nikao da se sredi, pokvarilo je sve.

Ali ne i Šobotove kreacije! Sudeći prema viđenom,  menuu nazvanom “Morska iznenađenja”, Vučaj je opet odlično odabrala. Sjećamo se, sve donedavno chef Aristona bio je Robert Benzia. Zahvaljujući talentu ali i vrhunskoj izobrazbi koja je svoj vrhunac dosegla u Italiji, Benzia je Ariston vratio na put stare slave. Zahvaljujući tome vrlo je brzo postao dio JRE obitelji, kao 14. restoran u Hrvatskoj, što je potvrđeno na dojmljivoj inauguraciji lani u veljači. No, Benzijino razmišljanje išlo je prema intimnijem prostoru, prema “najviše tridesetak mjesta” kojima se, kako je sam isticao, može u potpunosti posvetiti.

Nasljednik Benzije Miro Šobot dolazi iz istog “bazena”,  na neki način i iz iste “filozofije kuhanja”, iz određene kuharske struje u kojoj se uostalom kretao i Benzija, ili primjerice Kristijan Kozmić. Ovo što je upravo pokazao sluti na njegov dosadašnji vrhunac. Pa i logično, na samom koncu svibnja obilježit će svoj 37. rođendan tako da se i nalazi u najmoćnijem životnom i kuharskom dobu.

Svečana inauguracija? Nadamo se kako će se i vrijeme popraviti. Mada, da je i ne bude – Morska iznenađenja jako dobro pokazuju put kojim se na Punta Kolovi krenulo. Put koji će sigurno donijeti još mnogo priznanja, zadovoljnih gostiju pa i poneku – zvjezdicu.