ILOČKI PODRUMI i traminac dobio svoj festival

Po ugledu na brojne hrvatske vinske festivale koji su dominantno posvećeni autohtonim sortama, 14. i 15. lipnja svoj će dobiti i – traminac! S razlogom, jer riječ je o vrlo osebujnom vinu koje karakterizira Hrvatsko Podunavlje, o vinu koje je stizalo i do kraljevskih palača, do silno razmaženih i probirljivih podruma i enoteka kao što su one britanskoga dvora. Sada će se konačno i traminac  moći pohvaliti da će u Hrvatskoj  dvodnevnom smotrom najboljih hrvatskih i svjetskih vina proizvedenih od te sorte, biti predstavljen na način koji i dolikuje sorti koja je jako mnogo učinila na promociji Hrvatske kao vinske zemlje.

Prvi dan festivala, 14. lipnja, rezerviran je za radionicu i masterclassove u Starom podrumu Iločkih podruma, a navečer će se na Principovcu održati gala večera.  Drugoga dana Festivala, 15. lipnja, na Principovcu će biti smotra traminaca iz podruma više od 50 hrvatskih i svjetskih vinarija koje će pružiti priliku svim posjetiteljima da se upuste u otkrivanje novih vinskih doživljaja.


Festival organiziraju Vinko Ručević, vlasnik vinoteke Vinita i pokretač uspješnog vinskog festivala WineOS, i Željko Garmaz, autor knjiga Vinske priče Dalmacije, Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja te najnovije –  Vinske priče Istre i Kvarnera koja i jeste promovirana na festivalu koji slavi malvaziju, na porečkoj Vinistri .