R´N´B WEEKEND FESTIVAL svečana dodjela Michelinovih zvjezdica

R´N´B Weekend Festivala koji će se održati od 23. do 26. svibnja donosi čitav niz zanimljivosti: Gliptoteka HAZU postat će pozornica gdje će se okupiti gastronomski stručnjaci iz zemlje i svijeta, izvrsni chefovi, kreativci, mali proizvođači, miksolozi, coffee eksperti, vinari, pivari, uljari i šmekeri koji žele naučiti i kušati nove stvari.


Osim bogatog programa, upravo je potvrđeno kako će se baš na R´N´B Festivalu upriličiti svečana dodjela zvjezdica i priznanja restoranima koji su uvršteni u MICHELINOV vodič za 2019. godinu. METRO kao službeni partner MICHELINA za Hrvatsku prepoznao je R´N´B Festival kao događanje izrazitog potencijala i vrijednosti zbog čega su se odlučili na dodjelu u Gliptoteci.


“Drago nam je što će Zagreb po prvi puta biti domaćin dodjele MICHELINA, najprestižnijeg gastronomskog priznanja u svijetu. METRO je na globalnoj razni dugogodišnji partner MICHELINA, a u Hrvatskoj već treću godinu zaredom, stoga se posebno veselimo ovoj dodjeli MICHELIN zvjezdica i priznanja najboljim hrvatskim restoranima uvrštenim u MICHELINOV vodič za 2019. godinu. S više od stotinu  godina iskustva u selekciji restorana, MICHELINOV vodič danas je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja. Pravo nam je zadovoljstvo vidjeti da se Hrvatska i njeni odlični restorani također nalaze u društvu najboljih”, izjavio je Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska


Svečana dodjela održat će se u petak 24. svibnja u velikoj dvorani Kaptol Boutique Cinema gdje će se okupiti predstavnici restorana ovjenčanih MICHELINOVIM zvjezdicama – restoran Draga di Lovrana, Noel, Monte, Pelegrini te Restoran 360) četrdeset restorana s
Michelinovom preporukom te sedam restorana s BIB gourmand oznakom.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što će se upravo na našem festivalu svečano upriličiti MICHELIN dodjela nagrada hrvatskim restoraterima. Neosporna je važnost ovih priznanja za promociju gastronomije naše zemlje i nadamo se da će broj laureata iz godine u godinu biti što veći, istaknuo je Hrvoje Petrić, direktor R&B Weekend Festivala.

Gliptoteka će u posljednjem tjednu svibnja postati prava meka mirisa i okusa gdje će se moći poslušati predavanja, sudjelovati na masterclassovima, kušati jedinstvene vinske i pivske etikete te naučiti nešto o koktelima i kavi. Posljednjeg vikenda u svibnju, okupit će se na
jednom mjestu ponajbolji hrvatske chefovi, stručnjaci iz svijeta gastronomije, miksologije, ulja, vina, piva i kave kako bi spoznali bogatstvo hrvatske gastronomske kulture i zajedničkim snagama težili ka izvrsnosti. Neka od istaknutih imena na Festivalu su Scott Rao – ekspert svjetskog glasa kad je kava u pitanju, Saša Šestić – pobjednik na svjetskom natjecanju 2015 World Barista Championship, Luka Košir, Jakob Pintar, Tea Mamut, Robert Hromalić, Hrvoje Kroflin, Anita Šumer, Nataša Đurić, Marin Nekić, Steve Moloney član Barista League, Angela Ferrara – pobjednica američke Barista League 2018 te Sarah Allen urednica časopisa Barista Magazine i Mate Janković.

Festival koji toliko pršti životom bio bi nepotpun bez večernjeg programa, a sve detaljnije obavijesti mogu se pronaći  na službenoj stranici Festivala te Facebooku RNB-a.