LA CONCOURS DU MONDIAL DU ROSE fantastičan uspjeh Agrolaguninog Rosea Cuvee 2018

Sjajna vijest za porečku Agrolagunu, za tim enologa koji predvodi Milan Budinski, za njihov Rose Cuvee 2o18. stigla je s Le Concours du Mondial du Rosé, najznačajnijeg svjetskog ocjenjivačkog suda za rose vina. Od pristiglih skoro 1500 uzoraka iz 32 države, Laguna Rose Cuvee je proglašena najboljim nefrancuskim rose vinom! S obzirom da se natjecanje odvija pod okriljem Union des Oenologues de France, teško da je moguće dobiti značajnije priznanje.

Od pristiglih, medaljama se okitilo 409 vina, od čega ih je  147 dobilo zlato. Laguna Rose se s osvojenih 89 bodova plasiralo na Top5 od cijelog tog mora vina. Kolika je pak bila gužva u tom prostoru, jer rose vina su zadnjih godina u silnom porastu proizvodnje i potrošnje, najbolje govori podatak kako su zlata, osim u tri vinska monumenta – Francuska, Italija, Španjolska – otišla i u Češku, Slovačku, Moldaviju, Makedoniju, Bugarsku, Libanon…. Dosegnuti takvo priznanje u najvećoj globalnoj konkurenciji silan je uspjeh. Tim više što se 18. lipnja u Parizu organizira velika promocija najboljih rosea na koju stižu i novinari iz čitavog svijeta tako da ne treba posebno objašnjavati što to znači za promociju Agrolagune i njezinih vina.

Agrolaguna inače Rose proizvodi od 2012. godine, a uz klasično mirno vino jako je dobro prihvaćen i njihov pjenušac Rose perla.