ZAVRŠILA VINISTRA više od 12 tisuća posjetitelja

 

Slijede dani više od 100 otvorenih podruma Istre, zadnja nedjelja u svibnju 

 

Trodnevna, 26. po redu Vinistra završena je s iznimno zanimljivom, ali i jako dobro posjećenom – loše, kišno vrijeme za nju je izgleda bila prednost – nedjeljom. Iako je cijena ulaznica narasla na 100 kuna, uvećano za 30 kuna koliko se moglo uložiti u kupnju vina na prvi puta organiziranoj vinoteci,  broj posjetitelja bio je veći od 12 tisuća. Jako je velik bio i broj stranaca, posebno iz obližnjh Slovenije i Italije, ali i iz Austrije te Njemačke. Jasno je stoga da se Istra prometnula u etabliranu vinsku regiju čiji se sajam – ne zaobilazi. Potvrdio je to i dolazak Paule Bosch, sommelierske legende koja je apsolutno na strani velikog kvalitativnog i tržišnog potencijala malvazije.

Da, velika fešta, dobre vibracije, ali na kraju krajeva i festival na kojem se uz tisuće kušanih boca, njih najmanje  15-ak tisuća i – prodalo.

Slijedeće druženje s istarskim vinarima je zadnje nedjelje u svibnju kad će više od 100 vinara posjetiteljima širom otvoriti vrata svojih podruma, kad će svi koji to žele moći uživati u njihovim vinima, ali i u razgovorima s vinarima koji su ih stvorili.