HELIOS FAROS – stvoreni uvjeti za izlazak iz stečaja

Napokon se stvaraju uvjeti za izlazak hvarskog Helios Farosa iz stečaja, a samim time i novi razvojni ciklus.

Naime, u skladu s odlukom o povećanju temeljnog kapitala sukladno odobrenom Stečajnom planu za ulaganje i dokapitalizaciju, Valamar Riviera uplatila je jučer starigradskom Helios Farosu u stečaju ulog od 22,8 milijuna kuna kako bi upisala 2.280.000 dionica. Istovremeno, PBZ Croatia osiguranje društvo za upravljanje mirovinskim fondovima upisat će 6.840.000 dionica za 68,4 milijuna kuna.

Po upisu povećanja temeljnog kapitala, Valamar će imati 23,61% dionica Helios Farosa, a PBZ Croatia osiguranje 70,83%. Temeljni kapital društva Helios Faros povećat će se s današnjih 5,36 milijuna kuna na 96,56 milijuna kuna.

Tim povećanjem temeljnog kapitala steći će se preduvjeti za izlazak Heliosa Farosa iz stečaja te će kroz partnerstvo Valamara i  PBZ CO mirovinskih fondova započeti nova razvojna faza razvoja Helios Farosa.

Helios Faros d.d. više je desetljeća bio nositelj starigradske turističke ponude, a u stečaju se nalazi od veljače 2016. godine. Raspolaže kapacitetima kategorije 2*-3*, koji obuhvaćaju 1,465 postelja u turističkim objektima hotela Arkada 2* i Lavanda 3*, apartmanima 2* i kampa Jurjevac.