OPATIJSKA RIVIJERA konačno stiže prvi golf teren

Prva u seriji ovogodišnjih konferencija o golfu, održana u Opatiji prije nekoliki dana, još je jednom potvrdila kako nema razvoja hrvatskog turizma bez golfa. Ono nešto što bi Opatijsku rivijeru – jer s gastronomske strane Michelin stigao u Draga di Lovrano, a najpoznatiji svjetski hotelski lanac Hilton na Costabellu –  diglo na pijedestal najznačajnije hrvatske regije za cjelogodišnji turizam upravo je golf igralište u Brseču. Kako se neslužbeno saznaje, ta je odluka na korak do toga da od nadležnih institucija dobije zeleno svijetlo. Sam načelnik općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj se sa svime u cijelosti slaže, no da bi do otvorenja igrališta 2022. godine i došlo, mnogo je još prepreka, posebno u zoni slaganja sa svime od strane lokalnog stanovništva. Ipak, ne bude li nečeg nepredviđenog kako sada stvari stoje – Opatijska rivijera 2022. godine dobiva prvi golf teren! Bio bi to ujedno i silan vjetra u leđa za otvaranje golf igrališta i širom Istre, kasnije i na  dalmatinskoj obali. Sve je to ono nešto što u razvoju hrvatskog turizma zastupa i ministar Gari Capelli: podizanje kvalitete, nikako ne skidanje cijena. S golfom taj stav dobiva svoj puni smisao.

Kako je  poznato , u Hrvatskoj se planira izgraditi 30 visokokvalitetnih golf igrališta. Danas ih je svega šest iako je u svijetu oko 60 milijuna igrača koji se golfom bave na – 32 tisuće igrališta! Opatijska konferencija se održavala pod pokroviteljstvom Vlade RH, Grada
Opatije i Općine Mošćenička Draga, HGK uz partnerstvo TZ  Kvarnera, gradova i općina Opatijske rivijere, Hrvatskog golf saveza, Instituta za turizam i Golf klub Rijeka. Akcijski plan razvoja golf ponude izrađen je u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020., a na opatijskoj konferenciji posebno je bilo zanimljivo predavanje direktorica golfa u TZ Algarvea Marie Manuel Delgado e Silva, portugalske regije koja sa svojih 40 igrališta već tri godine za redom drži titulu najbolje golf destinacije u svijetu!
Nakon Opatije, konferencije o golfu održat će se još u Poreču i Zaprešiću.