VELIKANI ISTRE na promociji u Münchenu

Peta velika promocija turističke Istre u Münchenu održana je 16. travnja u poslovnoj zgradi Upside East i okupila  poslovnu elitu iz bavarske prijestolnice.

Uz partnersku agenciju TZ-a Istre, Charter&Share iz Muenchena, istarsku turističku ponudu predstavili su veliki hotelijeri Plava Laguna, Amniness, Valamar Riviera, Maistra i Arena Hospitality Group te predstavnici boutique hotela Meneghetti, Roxanich i Adriatic Kempinski, zatim vinari Kozlović, Coronica i Roxanich te maslinari Chiavalon i Ipša. Širokom paletom tradicionalnih istarskih proizvoda u modernom izdanju gastronomske čari Istre predstavio je kuhar Deniz Zembo. Na kraju je organizirana i lutrija te izvučeni dobitnici sedam nagradnih aranžmana u Istri.

 

– Ideja je repozicionirati Istru kao turističku destinaciju visoke kvalitete, što je odredilo i ciljanu publiku na ovoj prezentaciji, zahtjevnije i financijski moćnije, obrazovanije goste. U TZ-u Istre smatraju da u Bavarskoj, odnosno Münchenu, Istra još uvijek nije dovoljno prepoznata među putnicima iz srednje-višeg i višeg društvenog sloja, koji se najčešće odmaraju u Marbelli, Monte Carlu, na Sardiniji i sličnim odredištima. Zato su zacrtali da u narednih pet-sedam godina Istra postane omiljena destinacija platežno moćnijih gostiju iz ovog dijela Njemačke, da dobije status kakav već ima u Sloveniji i Austriji.