30. PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN UMAG od Borne Ćorića do vrhunske gastronomije

Umag će se ovog srpnja po 30. put pretvoriti u centar vrhunskog tenisa, spektakularnih egzibicija, dobre zabave uz domaće pjevačke zvijezde i svjetske DJ-eve te iznimne gourmet ponude s najprofinjenijim istarskim delicijama. Razlog leži u 30. jubilarnom izdanju Plava Laguna Croatia Opena Umag koje će se održati od 12. do 21. srpnja.
Prva zvijezda koja je potvrdila svoj dolazak u Umag je Borna Ćorić koji je i sentimentalno vezan za umaški turnir budući da je na njemu kao 16-godišnjak prvi put zaigrao u glavnom ždrijebu nekog ATP-a. Godinu dana kasnije u Umagu je došao i do svojih prvih ATP pobjeda u karijeri. Trenutno 15. tenisač svijeta na današnjoj konferenciji za medije je izjavio: “U Umagu sam napravio svoje prve korake na ATP touru te me uz njega vežu fenomenalne uspomene. Promjenom formata Davis Cupa, Umag je ostao jedino mjesto gdje naši tenisači mogu igrati pred domaćom publikom, a svi vidite koliko nam to znači. Nikada nisam otišao dalje od četvrtfinala, što će mi sigurno biti dodatni motiv.
Svim Umažanima čestitam ovaj važan rođendan, a ja ću dati sve od sebe da ga dodatno uljepšam”, izjavio je Borna Ćorić.

Uz sjajan turnirski i egzibicijski tenis, posjetitelje će dočekati i odličan party program, a pozornicu u Dance Areni zauzet će poznata imena domaće glazbene scene te poznati svjetski DJ-evi. Party Nights započet će 13. srpnja velikim koncertom otvorenja jednog od najpoznatijih Istrijana, Tonyja Cetinskog koji će prirediti nezaboravni glazbeni spektakl, a u danima koji slijede za odličnu atmosferu u Dance Areni pobrinut će se svjetski poznati DJ-evi. Za sve ljubitelje vrhunske hrane Istria Gourmet Festival je nezaobilazan dio turnira. Bogatstvo istarskih delicija i najfinijih vina pružaju posjetiteljima trenutke pravog gastronomskog užitka koje će i ove godine doživjeti na velikom broju punktova. U sklopu programa Skrivene čari istarskih vina, i ove godine birat će se najbolje od najboljih vina koje će na kraju ponijeti i laskavu titulu ATP vina 2019. godine.

“Ovo je velika godina za umaški turnir. Takav uspjeh ne bi bio moguć bez podrške brojnih sponzora i partnera. Veliko mi je zadovoljstvo objaviti i nastavak suradnje s HRT-om koji je naš pouzdani partner od početka turnira. Mečevi koje ekipa HRT-a snima u Umagu i predivni kadrovi Stella Marisa prenose se u cijeli svijet promovirajući tako hrvatski sport i hrvatski turizam. Ono na što smo posebno ponosni
je da će se mečevi ove godine emitirati u prime time-u programa HRT-a. Bit će ovo godina za pamćenje. Hvala još jednom svima, vidimo se u Umagu ”, kazao je Neven Staver, predsjednik Uprave Plave Lagune.