HILTON COSTABELLA početak velike transformacije Rijeke

Nakon godina u kojima se Rijeku doživljavalo prvenstveno kao industrijski grad – Hilton dolazi na Costabellu.  Sve ipak prvenstveno možemo zahvaliti Jaroslavu Trešnjku, velikom zaljubljeniku u Rijeku iz Češke. On je naime prije nekoliko godina osnovao tvrtku u Kastvu čija je nakana bila gradnja objekata trgovačke i turističke namjene. Kad je pak došao u mogućnost gradnje  na Costabelli, na mjestu nekadašnjeg rekreacijskog centra, bilo je jasno kako nema smisla graditi  tek još jedan hotel, kako je to pozicija za izuzetne iskorake. Prepoznao je to i Hilton kojem je to tek drugi hotel u Hrvatskoj. Kad se dovrši bit će to fascinantni spoj Opatije i Rijeke. Kako se na njega nastavlja bazenski kompleks Kantrida i u dogledno vrijeme stadion Kantrida, bit će to uistinu jedinstveni prostor kakvih baš i nema mnogo na ovom dijelu Mediterana. Uostalom, ne dolazi Hilton tamo gdje nema jasno iskalkuliranu budućnost, i to jako dohodovnu. Prema najavama hotelski kompleks se otvara za točno – godinu dana. Kako je to ujedno i vrijeme EPK – Rijeka kreće u neko sasvim novo i drugačije doba. Za što moramo u velikoj mjeri zahvaliti – Česima.

Potpisan je tako ugovor o upravljanju imovinom između tvrtke JTH Costabella i renomirane hotelske tvrtke Hilton. Suvlasnik tvrtke JTH Costabella Jaroslav Trešnjak podsjetio je kako je prije točno dvije godine položen kamen temeljac budućeg hotelskog resorta.

„Uvjeren sam da će suradnja naše tvrtke sa svjetski poznatom hotelskom grupacijom biti od velikog značaja za Primorsko-goransku županiju i definitivno utjecati na porast broja noćenja i porast turističke industrije u našoj regiji,“ kazao je Trešnjak.

Izvršni direktor Hiltona za južnu Europu Alan Mantin istaknuo je kako turizam u Hrvatskoj doživljava snažan uzlazni trend.
„Kada sljedeće godine budemo otvorili Hilton Costabella Beach Resort & Spa bit će to jedan od top hotela u ovom dijelu Europe. Uvjereni smo da će brend Hilton doprinijeti prepoznatljivosti ovog kraja Hrvatske, kao i prepoznatljivosti Hrvatske na međunarodnom tržištu. Nadamo se da će infrastruktura, poput Zračene luka Rijeka, popratiti ovaj naš zamah, kazao je Mantin.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izrazio je veliko zadovoljstvo što će ovaj veliki hotelski kompleks svoje prve goste primiti polovicom 2020. godine, u trenutku kada je Rijeka Europska prijestolnica kulture i očekuje povećani dolazak gostiju.
„Možemo se pohvaliti činjenicom da posljednjih godina imamo povećanje dolazaka i noćenja u gradu po godišnjoj stopi od 20 posto i ono što nam kronično nedostaje su upravo smještajni kapaciteti. Stoga me posebno veseli da će uskoro biti sagrađen ovaj resort, a posebno me veseli da će biti dio hotelskog lanca Hilton,“ kazao je gradonačelnik Obersnel.

Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić kazao je kako će budući hotelski resort imati pet zvjezdica, a  investicija je s početnih 40 udvostručena na 80 milijuna eura. Imat će 132 sobe i 66 apartmana, svi će imati balkone ili terase te pogled na Kvarnerski zaljev. Također, gosti će imati pristup privatnoj pješčanoj plaži kao i bogatom wellness sadržaju koji uključuje dva bazena, veliki spa, sportske sadržaje i fitness centar. Nadalje, resort će u ponudi imati šest restorana, beach bar te restoran na krovu, koji će gostima omogućiti uživanje u prekrasnom pogledu na more.