WOW-ice, Iločki podrumi i Bottega među zvijezdama!

U srijedu, 17.travnja je u wine baru i vinoteci Bornstein na zagrebačkom Kaptolu, održano prvo izdanje malog ali zvjezdanog  vinskog projekta šarmantnog imena WOW ASTRO WINE. Bila je to zabavna i edukativna večer u kojoj su se spajali vina i astrološki znakovi.

Projekt je nastao pod okriljem udruge WOW, a osmislila ga je WOW članica Maja Kuzmanović, WSET2, uz podršku astrologinje Jadranke Perić Adrianna Astrology. Ideju su zdušno podržale Sanja Muzaferija predsjednica udruge WOW i Doris Srpek, WOW-ica koja je događaj udomila u svojom kultnom prostoru najstarije, ali i najinovativnije zagrebačke vinoteke Bornstein.

Na vinsko-astrološkom druženju spomenuti su svi astrološđki znakovi i astrologija općenito – kao uvod u buduće još zanimljivije i specijaliziranije večeri uz zvijezde i vino. Svih 12 astro znakova uspoređeno je u kontekstu značajnih sorti grožđa i vina, pa se, barem načelno, moglo saznali tko je kakav kušač, kome pokloniti koje vino, tko uživa u kojoj vinskoj osobini…

Uz pomoć brand ambasadorice Bottege, sommelierke Ines Matić, večer je započela pjenušavo – uz Bottega prosecco Milessimato 2017. Svjež, voćan i herbalan istovremeno, perlao je sve do prvog od četiri vina Iločkih podruma koje je te večeri predstavljala Željka Balja koja je ukratko ispričala povijest ove veličanstvene vinske kuće.

Jeste li znali da svaki trenutak, svaki događaj  a ne samo svaka osoba – može imati svoju natalnu mapu? Ovaj je događaj održan u znaku Ovna i zato je za vino večeri odabran ROSÉFRANKOVKA 2018. Iločkih podruma, vino iznimne svježine i voćnog mirisa, s naglaskom na malinu, koje savršeno odgovara Ovnovskoj pokretačkoj energiji. Sklad i elegancija tijela, kao i izrazita izbalansiranost nedvojbeno su osobine Vage. A baš je ascendent ovog događaja u znaku Vage, kao i Mjesec koji je te večeri  također bio u znaku Vage.

Drugo vino bila je GRAŠEVINA VELIKA BERBA 2011. Iloćčkih podruma. To je vino i dokazalo da je ta berba bila izuzetna i  da je veliko u svakom pogledu. Suho, zlatnožute boje, voćnih aroma jabuke, kruške i suhog voća, kremozno i kompleksno, odležavalo je u bačvama 3 godine. Strijelac- najbolje opisuje ovo vino, kao što i ovo vino može opisati Strijelca zaljubljenog u sve što mu je nepoznato, novo, veliko, svečano…Vino je bilo tako eskpresivno da je i publika odmah pogodila kome „pripada“ i s kime se najbolje sljubljuje.

Treće vino bio je KAPISTRAN CRNI  2017, još jedno vrhunsko vino, kupaža 70% frankovke i 30% cabernet sauvignona. Duboke rubinsko crvena boje, finih voćnih aroma s notama kupine i šljive, te laganom primjesom dima i crne čokolade, puno, kompleksno… Astrološko-enološka analiza je zaključila da je mistično poput Škorpiona – kojim vlada moćni Pluton, intenzivan je, strastven, neustrašiv  i emotivan. Uz dozu chillyjem začinjenog zalogaja, vino je postalo još moćnije.

Večer je završila predikatnim vinom – Tramincem izborne berbe bobica 2016.Dragocjeno vino boje jantara, intenzivnog i bogatog mirisa ruže, s nježnim mednim notama. Pun, harmoničan, slatkast ali izbalansiran – odlično se slaže uz astrološki znak Vage koja voli balans, rafinirane okuse i mirise, romantiku i sve čulno.

Okupljena publika i predstavnici medija kući su otišli zadovoljni izvrsnim zalogajima by Bornstein, opijeni glazbom koaj je također bila birana prema astrološkom znaku svakog predstavljenog vina, zaneseni vinom ali i – zvijezdama koje su te večeri definitvno bile na WOW strani.

Do prve iduće zgode neka vas čuvaju zvijezde i vaše omiljeno vino.

Piše: Sanja Muzaferija

Photo: Silvija Munda