PARK FOOD FEST – Novi gastronomski festival u Novigradu

Sjeverozapadna Istra će ovog svibnja postati bogatija za još jedan festival. Naime, 4. svibnja u Parku Novigradske biskupije održat će se Park Food Fest – festival koji spaja popularni street food sa showcookingomchefova iz restorana s Michelinovom preporukom.

U bogatoj eno-gastronomskoj ponudi kao glavna zvijezda festivala istaknut će se divlja šparoga, koja će se pripremati na tradicionalan način, ali i u kombinaciji s morskim delicijama. Tako će posjetitelji u ponudi pronaći fritaje, rižota, salate, brodete, a posebnu pozornost zasigurno će privući i najbolji burgeri u Hrvatskoj prema recepturi chefa Ivana Zidara. Naime, ovaj poznati pulski chef krije se iza popularnog brenda burgera Mason, a dobitnik je nagrade za najbolji burger na Zagreb Burger Festivalu 2018. godine. U jednom danu sudionici će na raspolaganju imati maštovita jela od sezonskih namirnica koja se jedu s nogu, a njihova priprema i serviranje biti će na razini vrhunskih restorana.

Osim vrhunske hrane, program u parku koji će započeti u 13 sati, bit će popraćen glazbenim programom kao i prodajnom izložbom lokalnih proizvoda te izvornog istarskog suvenira. Novigrad će tako postati centar za sve ljubitelje street fooda koji je posljednjih godina na velika vrata ušao na hrvatsku kulinarsku scenu te postao jedan od omiljenih načina uživanja u hrani, pogotovo mlađih generacija.