SPLIT MEĐU 29 GRADOVA s više od 10 milijuna gostiju

 Booking.com, jedna od vodećih svjetskih digitalnih platformi za putovanja, danas je najavio da će broj dolazaka gostiju u razdoblju od 2007. godine prijeći 3 milijarde, kada su u pitanju smještajni objekti koji se nude na njihovoj stranici.

U istom vremenskom razdoblju, u više od 400 gradova širom svijeta zabilježeno je više od milijun dolazaka putem Booking.com-a. Split se našao na popisu čak 29 gradova svijeta, među kojima  su Rim, London, Dubai, Melbourne i Kuala Lumpur, koji su imali više od 10 milijuna gostiju.

Booking.com priča počela je ponudom nehotelskih smještajnih objekata, a nastavila se uključivanjem prvog apartmana na platformu 2000. godine. Prva planinska kuća dodana je 2005., prvi smještaj na brodu 2006., a prvi rijad u kolovozu 2007. godine. Danas, Booking.com u svojoj ponudi broji više od 28 milijuna registriranih smještajnih jedinica te putnici mogu birati smještaj u više od 148.000 odredišta u više od 220 zemalja i teritorija diljem svijeta..

“Zaista nas veseli kad pogledamo koliko smo daleko stigli, posebice imajući na umu skromne početke. Ostvarili smo rast zajedno s nevjerojatnim smještajnim objektima diljem svijeta kako bismo probudili strast za istraživanjem među putnicima i potaknuli ih da otkriju svijet,” kaže Olivier Grémillon, potpredsjednik u Booking.com-u. “Također je uzbudljivo pogledati u budućnost i što će nam sektor putovanja sve donijeti. Pojavljuju se nova odredišta, tehnologija se razvija, a želja putnika za istraživanjem i otkrivanjem novih iskustava samo raste. Otprilike 40 posto naših aktivnih korisnika rezerviralo je alternativnu vrstu smještajnog objekta tijekom posljednjih 12 mjeseci. Jedinstvena iskustva boravka i dalje će biti u srcu putovanja u budućnosti, čak i više nego danas.”

 Omogućiti putnicima da se osjećaju kao kod kuće i u najudaljenijim dijelovima svijeta nikada nije bilo važnije, pri čemu će najvažniju ulogu odigrati domaćini objekata.

Istraživanje Booking.com-a provedeno među 21.500 globalnih putnika otkriva da gotovo dvije trećine putnika (63%) smatra da je njihov boravak bio bolji zahvaljujući vlasniku smještajnog objekta koji je dao sve od sebe i otišao korak dalje, a 62% putnika iznimno cijeni “znanje i iskustvo” koje vlasnici lokalnih smještajnih objekata mogu podijeliti s njima.

 Nagrade Booking.com-a Guest Review Awards ove su godine pokazale sve veću potražnju putnika za alternativnim vrstama smještaja. Gotovo tri četvrtine nagrada (73%) dodijeljeno je kućama za odmor, apartmanima i drugim jedinstvenim smještajnim objektima, uključujući sve od brodova i iglua do smještaja kod domaćina i ladanjskih kuća.

Već drugu godinu zaredom apartmani su nadmašili kategoriju hotela i dobili najveći broj nagrada, te čine više od trećine svih nagrađenih smještajnih objekata u svijetu (36%). Također, već drugu godinu zaredom, četiri od pet najnagrađivanijih vrsta smještaja u 2018. godini čine alternativni smještaji: apartmani (269.649), hoteli (148.913), privatni smještaji (78.574), smještaji s doručkom (66.697) i vikendice (56.303).

 

I