KRENULA WINE&WALK SEZONA nezapamćeni interes, navalili i Britanci

Wine&walk sezona startala je – slatkim izdanjem. Interes koji je izazvalo nadmašilo je i najsmijelija očekivanja. Momjan je bio središte drugog Sweet Wine&Walka, a u organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre ovaj jedinstven događaj privukao  je više od 300 sudionika! Bilo bi ih i više da događaj nije zbog limitiranog kapaciteta ograničen na navedeni broj sudionika stoga i ne čudi da je bio jako brzo rasprodan. Drugi Sweet Wine&Walk ispunio je sva očekivanja šetača koji su u Momjan stigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz susjedne Slovenije i Italije te Austrije -čak i iz Velike Britanije! Ono što je dodatna potvrda kvalitete, većina njih je već rezervirala – sljedeće izdanje.

Nakon uspješnih organizacija Istria Wine&Walka, koji ove godine slavi svoje peto izdanje, po uzoru na koji je i nastala ova manifestacija, i ova ”slatka” inačica, s obzirom na oduševljenje koje je izazvala u svoja prva dva izdanja, sigurno će vrlo brzo prerasti u tradicionalno okupljanje eno-gastro entuzijasta koji osim u dobrom jelu i piću jednako žele uživati i u svim prirodnim ljepotama Istre. Ono što također ni u kom slučaju ni za odbaciti, cijena po osobi je nemalih 250 kuna tako da je i financijski efekt značajan.  Uz navedene, postoji i Wine & Walk by the Sea tako da se u tim šetnjama okupi više od tisuću ljudi. Doda li se tome i činjenica da većina gostiju na području koje “kontrolira” klaster Sjeverozapadne Istre provede nekoliko dana, sjajan predsezonski turistički proizvod.

Sweet Winew&Walk je inače započeo kod Sv. Maura, a šetači su redom mogli uživati u vinskom podrumu obitelji Sinković, vinarijama Kabola, Kozlović, Prelac, punktu Brajko. S obzirom da je u ovoj šetnji, kako joj i samo ime govori, naglasak na ”slatkom”, ”zvijezda”  je bio – Muškat momjanski!