CRNA GRIMALDA MATOŠEVIĆ 2016 opet jedna od preporuka Stevena Spurriera!

Steven Spurrier, jedan od najcjenjenijih svjetskih vinskih autora u svojoj je redovitoj kolumni Fine Wine World koju objavljuje u Decanteru, opet  u svoj osobni izbor, a taj ima itekakvu globalnu težinu, uvrstio crnu kupažu Grimalda iz berbe 2016. Ivice Matoševića, jednog od najboljih hrvatskih vinara, osnivača Vinistre.  Ovio nije prvi put da crna Grimalda, koja je u osnovi bila kupaža merlota i u jednoj znatno manjoj mjeri terana, da bi se kasnije, pa tako i s ovom iz 2016. godine količine drastično promijenile: teran je posto osnovom, 60 posto, merlot je pao na 30 posto, a  dodan je i cabernet sauvignon, dobija preporuku Stevena Spurriera – isto se dogodilo i 2012. godine.

Ono što je posebno zanimljivo, potvrda je to da je središnja Istra, što baš i nije u skladu s dominantnim prodajnim i proizvođačkim trendovima, zapravo najveći potencijal u proizvodnji istarskih vina. Grimalda se naime nalazi u famoznom trokutu Buzet-Pazin-Motovun, karakterizira ju, a to je posebno važno, siva zemlja koja daje drugačiju mineralnost, a u blizini se nalazi i jezero Butoniga.

Zahvaljujući dakako kvaliteti, ali i preferencijama i preporukama Decanterovog vrsnog pera, Matoševićeva se Grimalda nudi u restoranima širom svijeta, kako je sam istaknuo na – šest kontinenata.