TIME OUT ISTRIA – bogati vodič kroz turističku ponudu Istre u 2019. godini

Time Out Istria

Time Out Istria 2019 bogat je vodič kroz turističku ponudu Istre u 2019. godini koji objavljuje Time Out Croatia u suradnji sa Turističkom zajednicom Istarske županije. Time Out Istria 2019 na 164 stranice vrhunsko dizajniranog kolor izdanja magazina donosi originalno ispričane priče o novostima u kulturnoj, gastronomskoj, zabavnoj i ukupnoj turističkoj ponudi Istarske županije. Ukupna tiraža navedenog izdanja je 21.000 primjeraka.

Turistička zajednica Istarske županije se opredijelila za realizaciju ovog važnog izdanja koji je, prije svega, namijenjen tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, Skandinaviji, Beneluxu zatim Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, jer smatra da se radi o jako važnim zemljama čiji gosti mogu doprinijeti produženju sezone, odnosno jačanju pred i posezone.

Upravo je i to razlog, kada govorimo konkretno o tržištu UK-a i Skandinavije, zbog kojeg TZIŽ već dugi niz godina ulaže velike napore u promocijskom smislu. U prvoj fazi aktivnosti TZ Istarske županije bile su fokusirane na unapređenju i povećanju prometa u Zračnoj luci Pula uz otvaranje novih zračnih linija te intenziviranju postojećih linija iz UK-a i Skandinavije u pred i posezoni.

Druga faza obuhvaćala je angažman PR agencije koja bi se intenzivno bavila promocijom Istre kod tamošnjih medija i opinion makera s fokusom na off i on line izdanja i oglašavanja, a slijedom toga na tržištu UK-a posljednjih godina Istra je pokazala izuzetan rast.

Treća faza uključuje konkretne projekte poput ovog važnog izdanja Time Out Istria koji podsjeća na projekt Istrien Magazin, samo što je ovaj potonji namijenjen njemačkom govornom području. U narednom razdoblju Turistička zajednica Istarske županije želi se probiti u Londonu i njegovoj široj okolici s fokusom na goste srednje-više i više platežne moći, stoga su marketinške aktivnosti na tom tržištu bitno drugačije jer je potrebno izgraditi poznavanje, pa onda svjesnost, zatim razumijevanje i privlačnost.

Vjerujemo da će ova publikacija naići na plodno tlo te ostvariti veliki uspjeh na tržištima engleskog govornog područja te pridonijeti afirmaciji branda Istre.

Time Out Istria s ovim izdanjem postaje dio obitelji globalnih izdanja Time Out-a jer Istra kao regija predstavlja sve vrijednosti koje Time Out globalno promovira od svoga nastanka: različitost, kreativnost, toleranciju, poštivanje tradicije i inovativnost. Zato je naziv ovoga specijalnog izdanja Taste the region i ima višestruko, ne samo gurmansko i enološko, već i kulturno i vrijednosno značenje.

Navedeno će izdanje biti dostupno globalnoj turističkoj klijenteli i kroz međunarodnu pretplatničku mrežu, na e-reader i digitalnim platformama, društvenim mrežama i video formatima koje producira Ashley Colburn, dvostruka dobitnica Emmy Award. Istra ovom publikacijom po prvi puta dobiva svoje posebno izdanje u Time Out globalnoj medijskoj obitelji tiskanih i digitalnih medija koji izlaze u 58 zemalja i 108 najvećih gradova poput New Yorka, Londona, Tokya, Barcelone, Sydneya, Dubaia i drugih ključnih turističkih destinacija diljem svijeta s publikom od 242 milijuna čitatelja.

Time Out Group globalna je medijska grupacija koja pomaže posjetiteljima da iz odabranih destinacija izvuku ono najbolje što one mogu ponuditi. Sve je započelo u Londonu 1968. godine kada je Time Out pomogao posjetiteljima da istraže nove, uzbudljive urbane kulture koje su se počele pojavljivati po cijelom glavnom gradu. Danas digitalna i fizička prisutnost Time Outa obuhvaća web stranice, mobilnu tehnologiju, društvene mreže, časopise, događaje uživo te Time Out Tržnicu. Putem navedenih platformi, Time Out distribuira visokokvalitetni sadržaj koji se veže za najbolju hranu, piće, glazbu,kazališta, umjetnost, putovanja i zabavu u preko tristo gradova i skoro šezdeset zemalja svijeta te 261 milijuna godišnje publike.

Inače Time Out ima sjedište u Londonu te kotira na londonskoj burzi AIM te trguje pod oznakom ‘TMO’.

Vodič su predstavili:
Župan Istarske županije Valter Flego
Direktor TZ Istarske Denis Ivošević
Direktorica Time Out Videa Ashley Colburn
Glavni urednik Time Out Croatia Justin McDonnell i posebni gosti govornici na prezentaciji

www.istra.hr/timeoutistria

page4image12072