La Grisa ugostila Krauthakera

Obiteljski hotel La Grisa dobio je ime po najstarijoj i glavnoj ulici u romantičnom srednjovjekovnom gradiću Bale (Valle) u južnoj Istri.

Hotelski restoran otvorenog je tipa i nalazi se upravo tamo gdje je nekada bila gostionica “Alla Pace”, jedna od najstarijih i najlijepših konoba na tom području. Restoran nudi tradicionalna, ali osuvremenjena jela, autentične istarske mesne i riblje specijalitete, koje s puno ljubavi stvara kuhar Nikola Vuković. Sommelier Marko Divić odabrat će vina s popisa koji sadrži više od 50 sorti i etiketa iz Istre i cijele Hrvatske.

Hotel La Grisa proglašen je najboljim malim i obiteljskim hotelom u Hrvatskoj 2015. Godine.

 

Razlog našeg posjeta La Grisi bila je sjajna večera uz pratnju Krauthaker vina. Široj javnosti dobro su poznati uradci ovog pionira hrvatske vinske scene poput Pinota Crnog i Graševine Mitrovac, no u La Grisi nas je posebno razveselilo kušanje šest etiketa manje zastupljenih sorti na području Hrvatske. Tako smo uz menu u kombinaciji Istre i Slavonije, radi se o sjajnim jelima od boškarina i slavonske crne svinje, kušali Krauthakerov Zelenac u oranž izdanju, maceriran u amforama, Nebbiolo – sortu iz Piemonta koja ide u Barolo i Barbaresco, te austrijske sorte Neuburger i Blauburger koja nas uvijek razveseli svojom živošću i voćnim aromama.

Čestitamo La Grisi na sjajno organiziranoj i odrađenoj večeri, nadamo se u budućnosti što većem broju ovako kvalitetnih događanja.