7. CHOCO & WINE FEST BRTONIGLA slikalo se i gradilo čokoladom

View Gallery 5 photos

Čokolada i vino ponovo su se sreli u Brtonigli na 7. Choco&wine festu te pružili posjetiteljima iskustvo koje je zadovoljilo većinu njihova osjetila. A da čokolada osim kao jedna od najprivlačnijih poslastica može biti upotrijebljena na uistinu vrlo neobične načine, najbolje su dokazale akademske umjetnice koje su učestvovale na manifestaciji. Pa je tako Georgette Yvette Ponte tijekom dvodnevnog događaja izrađivala je skulpturu od čokolade. Za navedenu kreaciju utrošila je 28 kilograma te delicije i u konačnici ostvarila zacrtani cilj –. istarski kažun u potpunosti izrađen od čokolade!
Veliku pažnju posjetitelja privukla je i Klara Rabenseifner Miljević koja je razne vrste čokolade koristila za slikanje na platnu. Rezultat njenog rada bila je slika koja je uprizorila četiri vrste tla prisutnih na području Brtonigle, te na njima istarski kažun.
Uz navedene umjetnice izuzetno je važna bila uloga Marine Prijatelj, dizajnerice čokolade i čokoladnih okusa. Ista je zaslužna za dolazak prethodno spomenutih umjetnica, te je vodila radionicu na kojoj su se prijavili razni posjetitelji. Marina je ujedno, prezentirala razne čokoladne delicije, posebice praline za čiju pripremu je koristila različite sastojke među kojima i vino.
Festivalu čokolade i vina, veliki doprinos je dala i neizostavna Villa Soši koja kao i svake godine je iznenadila s okusom i kreativnošću. Ove godine, uz vodstvo Dragice i Igora Lukina, izradila je imitaciju zemljane grude sačinjenu od oko 500-tinjak muffina. Isti su poslužili i za nagradnu igru u kojoj su najmlađi tražili »dobitne muffine« i osvajali vrijedne nagrade.
Što se tiče ponude izlagača, bila je izuzetno bogata te je uključivala vina i ostale autohtone proizvode, te proizvode od čokolade kao što su sapun, cipele, torbice, alati i razni drugi predmeti sačinjeni od istoimenog sastojka, te ostale slatke prehrambene proizvode od kakaa.
Među izlagačima našao se i VR Choco Art iz Pule, koji je održao vrlo interesantnu prezentaciju o novim principima i prirodnim načinima proizvodnje navedene slatke namirnice, te je prisutnima otkrio mnoge zanimljivosti o važnosti kakaa kroz povijest.