AMINESS GOURMET LAB David Skoko podučavat će osoblje jedne od vodećih HR turističkih kompanija

View Gallery 4 photos

AMINESS GOURMET LAB David Skoko podučavat će osoblje jedne od vodećih domaćih turističkih kompanija

Turistička kompanija Aminess pokrenula je Aminess Gourmet Lab, projekt koji, pod vodstvom chefa Davida Skoke, ima za cilj educirati mlade kuhare, konobare, barmene i ostale članove Aminess gourmet tima. Projekt će na jednom mjestu okupiti najveće stručnjake iz različitih ugostiteljskih područja. Edukacije će se održavati tijekom veljače i ožujka u restoranu Loop u Aminess Maravea Camping Resortu, a svi će polaznici dobiti i priznanje o sudjelovanju.
– Smatramo da Hrvatska ima bogatu i stručnu gourmet scenu, a suradnjom s najvećim profesionalcima u ovom području želimo pružiti našim djelatnicima priliku da uče od najboljih, razvijaju svoje kompetencije i podižu razinu usluge. Ovim projektom želimo napraviti kreativni iskorak u popularizaciji ugostiteljskih zanimanja, kao i turizma općenito, izjavila je Sanja Žužić, HR Aminess hotela i kampova.
Priča o pokretanju Aminess Gourmet Laba nastavak je uspješne suradnje s Davidom Skokom. Sama ideja proizišla je iz »Aminess Wine & Gourmet Nights«, ekskluzivnih večera u sklopu kojih je chef Skoko s Aminess gourmet timom pripremao uzbudljive interpretacije ribljih specijaliteta s naglaskom na lokalne namirnice.
– Zadovoljstvo je biti u prilici s Aminessom nastaviti graditi priču o vrhunskoj gastronomiji u turizmu. Ove edukacije predstavljaju značajan iskorak u poboljšanju kvalitete usluge i kompletnog doživljaja boravka u hotelima te vjerujem da ćemo ovim projektom uvelike doprinijeti razvoju svih polaznika. U sklopu Aminess Gourmet Laba nastavit ću im demonstrirati kako na najbolji mogući način iskoristiti i promovirati domaće namirnice. Fokus na mojoj radionici bit će na sitnoj plavoj ribi koja se može pripremiti na više načina nego što to obično radimo, kroz različite vrste marinada i neobične načine prezentacije, poručio je Skoko.
Zajednička karakteristika svih predavača koji će voditi edukacije je strast prema prenošenju znanja i poduci mladih. Tečaj sommelierstva prve razine održat će se u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba, dok će edukaciju za barmene održati jedan je od najkompetentnijih hrvatskih miksologa i stručnjaka za žestoka pića Vjenceslav Madić Kishoni. Tema su gin i tonic te moderna miksologija.
Marin Vanjak, specijalist za pizzu napolitanu restorana O’Hara, osvajač brojnih nagrada za tijesto i, sinonim za kvalitetnu pizzu u Hrvatskoj održat će radionicu posvećenu izradi kruha.
– Učit ćemo kako napraviti krušne proizvode kakve ne možete baš pronaći u standardnoj ponudi – od svježih, pomno biranih sastojaka, najkvalitetnijeg brašna i kvasca koji u kruhu fermentira dva dana. Radi se o drugačijem pristupu koji iziskuje više vremena, zbog čega ga uslijed svakodnevnih obaveza i žurbe većina ljudi ne koristi. Svoju filozofiju o najzdravijem proizvodu bez aditiva, konzervansa i bojila želimo prenijeti novim generacijama kuhara, poručio je Vanjak.