CHEFS STAGE ŠIBENIK: Gostuje jedna od najvećih chefica – Elena Arzak

Poznato je sve više pojedinosti vezanih uz Chefs Stage koji će se 18. i 19. ožujka 2019. godine održati u restoranu Pelegrini u Šibeniku. Kako je znano, tu je multidisciplinarnu gastronomsku predstavu lani pokrenuo Rudolf Štefan, ugledni chef restorana koji je kao drugi u Hrvatskoj zaslužio Michelinovu zvjezdicu. Dakako u središtu svega je ljubav prema kuhanju, a ove će godine posjetiteljima to prezentirati i jedna od najvećih chefica na svijetu – Elena Arzak! Vlasnica restorana u baskijskom San Sebastianu, odnosno kakao se to na jeziku te španjolske »države« kaže –

Donostie, što nosi naziv po njezinom prezimenu, ljubav je prema kuhanju, kako ističe, naslijedila po obiteljskoj liniji. U kuhinji restorana koji njezina familija drži već kroz četiri generacije, počela je raditi s 11 godina, a 2012. godine proglašena je najboljom cheficom na svijetu.

Njezin restoran maksimalne tri Michelinove zvjezdice ima još od 1989. godine. Ono što se kroz ta tri desetljeća također razvilo, San Sebastian je postao mekom svjetske gastronomije te je postao i prestižnom općeturističkom destinacijom. Stoga – itekako imamo što od ove dame vrhunskih gastronomskih dosega naučiti, i n samo kad je kuhanje u pitanju.