Međunarodni institut za okuse hrane ocijenio: istarsko, a svjetske kvalitete

NAGRADA SUPERIOR TASTE AWARD ZA ČAK DEVET PROIZVODA HISTRISA

 

Službeno je – istarska kobasica je među najboljima na svijetu.Čak devet proizvoda istarskog proizvođača suhomesnatih delicija Histris nagrađeno je zvjezdicama Superior Taste Award! Vjerojatno najpoznatije priznanje vrhunske okusne kvalitete u svijetu, maksimalne tri zvjezdice dodijeljeno je istarskoj kobasici, s dvije su zvjezdice ocjenjene kobasica od divlje svinje, kobasica od jelena, salama od jelena s tartufima i istarska panceta, dok su jednom zvjezdicom nagrađene salama od divlje svinje s tartufima, salama od boškarina, istarska kobasica s tartufima te istarski ombolo.U Histrisu ne kriju zadovoljstvo rezultatom.

„Trudimo se biti originalni, dosljedni tradiciji i očuvanju izvornih okusa upotrebom isključivo mesa hrvatskog podrijetla. Ovo je dokaz Histrisove predanosti vrhunskoj kvaliteti u kojoj potrošači mogu uživati. Izvrsna struktura i dobro uravnoteženi okusi, vrhunski napravljeni  proizvodi ono je čemu težimo. U Histrisu smo iznimno ponosni što je istarsko sada i svjetski priznato! Ovo je i mali doprinos u očuvanju i zaštiti istarske kobasice, ali i veliko priznanje predanosti radu svih naših zaposlenika i zajedničkoj ustrajnosti na kvaliteti, istaknuo je vlasnik Histrisova pogona u Sv. Petru u Šumi Ivica Milotić.

   

Nagradu Superior Taste Award dodjeljuje Međunarodni institut za okuse hrane i pića sa sjedištem u Bruxellesu. Za cjenjenu nagradu konkuriraju kompanije iz 130 zemalja svijeta s tisućama proizvoda. Samo najbolji su certificirani, a to su proizvodi koji uspješno prođu slijepa testiranja žirija sastavljena od 200-tinjak vrsnih svjetskih chefovai sommeliera, pri čemu među ostalima, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda. Histris je prvi put sudjelovao u ovom prestižnom certificiranju okusa i kvalitete hrane i pića.

„Kontinuirano radimo na očuvanju karakterističnih okusa usađenih u istarskog čovjeka, a sve više nuđenih svjetskom putniku. Implementacija načela održivosti, vraćanje tradiciji i zajednici naša su misija. Sva sirovina nosi oznaku Meso hrvatskih farmi, a zahvaljujući privatnom lovištu kojeg Histris ima u zakupu kod Ogulina i otkupu divljači od lokalnih lovačkih društava, u mogućnosti smo ponuditi proizvode i od divljači. Istarska kobasica je proizvod od svinjskog mljevenog mesa i čvrstog masnog tkiva, uz dodatak začina: soli, papra i malvazije u kojoj je prokuhan češnjak. Da bi proizvod bio kvalitetan, moramo imati vrijedan tim ljudi koji će taj proizvod i napraviti, govori o procesu proizvodnje direktor prerade mesa Histrisa Dalibor Matišić.

Uspjeh Histrisa je rezultat sustavnog planiranja i okretanja ka obnovljivim izvorima energije, ali i planska transformacija proizvodnje: od onog prvotnog pogona za preradu mesa otvorenog 2015. godine u Poreču, godinu dana kasnije preseljenog u Sveti Petar u Šumi u bivšu Purisovu tvornicu pa do danas obnovljenog i modernog proizvodnog procesa.

Mala istarska tvrtka sada stoji uz bok tek rijetkih hrvatskih mega kompanija čije proizvode obasjavaju zvjezdice Superior Taste Award. Zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u kvalitetu proizvoda i praćenju trendova, Histris je sve prepoznatljiviji brend na tržištu, što dodatno potvrđuje i ovo priznanje. Nagrada nas čini iznimno ponosnima, zahvalni smo svim našim potrošačima, oni prepoznaju okus Histris kvalitete, a njihovo je povjerenje motiv i snaga koja nas pokreću, dokazuju da smo na pravom putu, ističe direktorica marketinga Histrisa Jasminka Benazić.

Nagradu Superior Taste Award priznaju renomirane institucije kao što su Le Guide Michelin i Gault & Millau, a Histrisa ova nagrada stavlja na globalnu kartu vrhunskih gastronomskih doživljaja.

 

Istražite ponudu Histris proizvoda na web stranici www.histris.hr.