Blagdani u Cresu uz puno glazbe i odlične zabave

Blagdanska čarolija u prosincu vlada Cresom uz stotine lampica, blagdanskih dekoracija, prigodnu ugostiteljsku ponudu i puno dobre zabave. Pred nama je još puno odličnih događanja, a posebno atraktivan je koncert poznate grupe Vatra koji će se održati 30. prosinca.

Ovog prosinca Cres se pretvorio u prekrasnu blagdansku bajku tijekom koje se družilo, kuhalo, pjevalo, plesalo, izrađivalo, a prije svega uživalo u čarobnoj atmosferi koja je zavladala gradom. Uz prekrasno uređen glavni gradski trg, svoje su blagdansko ruho dobile i creske palače i Šetalište 20. travnja koje je ove godine centar adventskih događanja uz svakodnevnu prigodnu ugostiteljsku ponudu. Pred nama su blagdani koji nam donose još puno događanja kako bi u dobrom raspoloženju otpratili staru i dočekali novu godinu.

U srijedu, 21. prosinca u dvorani OŠ Frane Petrića s početkom u 19 h održat će se tradicionalna školska božićna priredba pod nazivom „Na Božić nisi sam“ dok će u četvrtak, 22. prosinca isti prostor ugostiti Božićno novogodišnji koncert Puhačkog orkestra „Josip Kašman“ iz Malog Lošinja.

Petak, 23. prosinca donosi vrlo atraktivan multimedijalni kulturni program  „Crescendo Elements“ koji se sastoji od glazbenog nastupa Astrid Kuljanić i Mata Mutza, izložbe kostima od creske vune Vesne Jakić, izložbe fotografija kostima od creske vune Francesca Morettija te radionice filcanja vune u cvijet pod vodstvom Vesne Jakić. Ovaj zanimljiv program započinje u 18 h u Palači Moise.

U sklopu Adventa na Šetalištu, u petak 23. prosinca s početkom u 20 h održat će se koncert grupe Macaklini.

U ponedjeljak, 26. prosinca u crkvi sv. Marije Velike održat će se tradicionalni Božićni koncert klape Teha. Na koncertu, koji započinje u 19 h, uz klapu Teha predstavit će se i klapa Burin, ženska vokalna skupina Allegre te ženska klapa Porto Re.

Srijeda, 28. prosinca donosi još jedan koncert u sklopu Adventa na Šetalištu,  kada će od 18 h nastupiti Creski glazbenici: Paolo Kaštelan, Sara Selmanović Salković, Natali Selmanović i Matej Salković.

Veliko finale ovogodišnjih adventskih događanja u Cresu održat će se u petak, 30. prosinca kada će u Cresu povodom Dana Grada Cresa, nastupiti popularna grupa Vatra koja će dodatno zagrijati odličnu atmosferu koja ovog prosinca vlada u Cresu. Koncert koji će započeti u 20.00 h održat će se na Šetalištu 20. travnja (kod Porta Bragadine).

Bogat program događanja zaokružit će tradicionalan ispraćaj Stare godine u podne kada će u društvu gradonačelnika svi građani i njihovi gosti, uz pjesmu i slastice, zaključiti 2022. godinu i okrenuti se novoj 2023. godini.

Atraktivni prigodni programi održavat će se i u creskim ugostiteljskim objektima.

Program Adventa u Cresu potražite na https://visitcres.hr/otok-cres/manifestacije-cres/advent-u-cresu.aspx