Zeleno je u modi: Idealan odmor spoj je užitaka za sva osjetila i brige o planetu

Pametne sobe, kotlovnica na biomasuizalijevanje zelenih površina otpadnom bazenskom vodom samo su neki od razloga zbog kojih je upravo Wellness hotel Sotelia dobio prestižnu oznaku Green Key, vodeći standard izvrsnosti u području ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turističkoj industriji

Trendovi u industriji putovanja sve se više okreću povratku prirodi i održivosti, a da je zeleno u modi itekako su svjesni u Termama Olimia.  Ekonomično ponašanje usmjerava ih na postavljeni cilj: očuvanje prirodnog okoliša, što ujedno oplemenjuje njihovu ponudu.

 

Zeleni ključ – vodeći standard izvrsnosti

Tome u prilog ide i činjenica da je Wellness hotel Sotelia dobio oznaku Green Key, vodeći standard izvrsnosti u području ekološke odgovornosti i održivog poslovanja u turističkoj industriji. Taj standard znači obvezu tvrtke da poštuje stroge kriterije Međunarodne zaklade za obrazovanje o okolišu FEE, a u Termama Olimia za to su pravi stručnjaci.

Naime, svi djelatnici uključeni su u procese provođenja politike zaštite okoliša, a te dobre navike prenose i na goste. Isto tako, aktivno, učinkovito i organizirano unaprjeđuju svoje održivo poslovanje. Tako, primjerice, zelene površine zalijevaju otpadnom bazenskom vodom, prate količine odbačene hrane i otpada te koriste biorazgradivu ili staklenu ambalažu.

“Prošle godine u potpunosti smo obnovili i proširili kotlovnicu na biomasu. Ta investicija donijela nam je manje troškove na području opskrbe toplinskom energijom za objekte termokompleksa, a istovremeno smanjuje emisije i negativan utjecaj kako na okolna naselja, tako i na sam turistički kompleks. Isto tako, naš vozni park sastoji se od električnih vozila, imamo i sustav pametnih soba, a namirnice kupujemo u rinfuznim pakiranjima”, poručuju iz Termi Olimia.

 

Jedinstven odmor u zelenoj oazi

Wellness hotel Sotelia već na prvi pogled oduzima dah. Savršen je primjer održivosti i ekološke osviještenosti s jedne te vanserijskog odmora na jedinstvenoj lokaciji s druge strane. Poseban, luksuzan i okružen zelenilom, on je dio prirode, a njegovu vanjštinu savršeno nadopunjuje zaigrana unutrašnjost i ponuda u kojoj će svatko pronaći nešto sebe.

 

Wellness za duh, tijelo i – želudac

Oni željni opuštanja na svoje će doći u wellness centru Spa Armonia gdje se mogu prepustiti tretmanima, masažama  i ostalim poslasticama uz pomoć kojih će nevjerojatnom lakoćom osjetiti harmoniju duha i tijela.

A kao točka na ‘i’ ove hedonističke priče  tu je i vrhunska kuhinja iz koje redovito izlaze rapsodije za svako nepce, a kada tome pridodamo čašu odličnoga vina iz domaće vinoteke, duh i tijelo ‘prštat’ će od zadovoljstva.

 

Otkrijte Podčetrtek

Zeleno, zelenije, Podčetrtek! Zelene livade, bajkovite šume, ljubazni domaćini, avantura i opuštanje, sve to očekuje posjetitelje ovog bajkovitog mjesta. Svi koji su ga jednom posjetili, su složni: ‘Ovo je mjesto na koje se vraćamo!’. Provjerite zašto.

 

Fotografije (Terme Olimia):