Dan planeta Zemlje idealan je trenutak za uvođenje promjene.

 Potrebno je krenuti malim koracima kako biste došli do cilja i umanjili svoj negativan otisak za okoliš.

Kupaonica je jedno od najlakših mjesta za početak, jer obično lako prelazimo na nove proizvode poput zubnih pasta, šampona i blazinica za čišćenje, što znači da vrlo lako promjene možemo učiniti vidljivim. Najvažnija stvar koju bi trebalo imati na umu kad želimo biti održiviji je da prvo iskoristimo ono što imamo. Postupni prijelaz bit će lakši za ulazak u novu svakodnevnicu.

Proizvodi koji nam pomažu pri održivom načinu življenja

Držači za četkice i višekratni dozatori sapuna od recikliranog stakla ili plastike odličan su početak. Posebno još ako zamijenimo postojeće četkice onim drvenim četkicama od bambusa.

Perive blazinice održiva su alternativa jednokratnim blazinicama kojima možemo reducirati nakupljanje nepotrebnog otpada. U početku se čine kao nešto skuplja investicija koja je veća od cijene pakiranja onih jednokratnih. Uzmemo li u obzir njihovu višekratnu upotrebu kroz duži vremenski period osim što stvaramo manje smeća, njima i štedimo novac.

Blazinice od mješavine bambusa i pamuka  dolaze u pakiranju od 10 komada i perive su na 60 celzijevih stupnjeva te pogodne za sušenje u sušilici.

Ako trebamo više prostora za pohranu, lako je iskoristiti svoje zidove s visećim pletenim košarama od drva s FSC certifikatom (FSC® N001715). Mogu se koristiti za spremanje kozmetike ili ručnika kao što su primjerice pamučni ručnici obojen pređom, izrađen od 30% recikliranog pamuka a toaletni papir pohranite u držač WC- papira od morske trave.

Bez obzira živite li u stanu, kući ili imate odvojenu kupaonicu za goste, JYSK u svojoj  kolekciji sadrži održivije proizvode kojima možete započeti uvoditi promjene u svom domu.