SoHo donosi boje, okuse i mirise Havaja: do personalizirane poké zdjelice dijeli vas 5 koraka

 

Poznati zagrebački street food, SoHo sushi rolls & poké bowls, priprema četiri vrste poké bowls-a, a dodatan twist predstavlja mogućnost slaganja personalizirane zdjelice

 

Jedan od najpopularnijih zagrebačkih street food restorana, SoHo sushi rolls & poké bowls, prepoznatljiv je po sushiju unikatne i vrhunske recepture, međutim unazad nekoliko mjeseci na meniju se nalazi još jedna zvijezda u usponu. Riječ je o havajskom specijalitetu, odnosno šarenim poké bowls koje svojim bojama, mirisima i ono najvažnije – okusima pružaju pravu sinesteziju. Iako je havajska kuhinja mnogima još uvijek daleka i nepoznata, ona je po mnogočemu pandan japanskoj kuhinji. Temelji se na zdravim i svježim namirnicama, a poké zdjelice najpotpunije obuhvaćaju karakteristike havajske kuhinje. Zdrav, nutritivan i obrok bogat okusom – tako na najjednostavniji način možemo opisati čudesne poké zdjelice.

Tako je i SoHo sushi rolls & poké bowls došao na ideju da svojim posjetiteljima uz japanski, pruži i dašak Havaja.

Poké bowls sastoje se od sushi riže kao baze, izvora proteina u obliku ribe, mesa ili vegetarijanskih alternativa, povrća i sočnih umaka. Time će vaše tijelo dobiti sve potrebne i u pravoj mjeri dozirane nutrijente: proteine, ugljikohidrate i vitamine. Ako ste jedni od onih koji vole raditi po svome, SoHo je mislio na vas pa tako možete složiti vlastitu, personaliziranu poké zdjelicu. Za početak izaberite bazu – kvinoju ili rižu. Drugi korak je izbor proteina, a opcije su tuna, losos, piletina ili tofu. Slijedi izbor raznolikih priloga i dodataka poput krastavca, manga, coleslaw, salate od alge, edamama, cikle, zelene jabuke ili mini rajčica. Nakon toga važna stavka je izbor umaka, koji će sve navedene sastojke povezati i dodatno naglasiti. Izaberite wasabi lime, creamy srirachu, fresh basil, ponzu lime ili tasty truffle – svaki od njih zaokružit će cijelu priču. Ponekad je više jednostavno više pa za kraj izaberite topping koji će vašoj zdjelici dati pravi hrskavi doživljaj.

U ponudi su wasabi oraščići, šipak, guacamole, spicy nachos, đumbir, sezam, korijander, bademi i panko mrvice.

A svi oni koji žele probati Poké zdjelice ”na SoHo način”, mogu birati između četiri varijante. Tuna&Avokado zdjelicu sačinjavaju riža, tuna, mini rajčica, mango, baby špinat, edamame, šipak, đumbir, guacamole i ponzu umak. Još jedna riblja opcija krije se u Salmon in Green koja se sastoji od riže, lososa, manga, edamamea, krastavca, đumbira, wasabi kikirikija, wakame salate i wasabi lime umaka. Ljubitelji mesa odabrat će Spicy Chicken zdjelicu koja kao bazu koristi kvinoju, a kojoj društvo prave pileći file, mini rajčica, krastavac, coleslaw, guacamole, spicy nanchos, mladi luk i cream siracha. U ponudi je i vegetarijanska opcija, Tofu Trendy zdjelica koju čine kvinoja, tofu dimljeni, feta sir, baby špinat, jabuka, coleslaw, krutoni i fresh balsamico umak.

Fantastične poké zdjelice čekaju vas u Palmotićevoj 2 i na Wolt aplikaciji, a idealna su opcija u pauzi za ručak ili za druženje s najdražima.

Foto: Sanja Jagatić