DOM PERIGNON x LADY GAGA: 2021 LIMITED EDITION

Ovo je priča o dva kreativca – Lady Gagi i Dom Perignonu čije je utjelovljenje Chef de Cave – Vincent Chaperon. Njihova nadahnuta suradnja obasjana je zajedničkim uvjerenjem u potpunu kreativnu slobodu. Lady Gaga druge je potaknula da sanjaju, iskušavaju mogućnosti i budu svoji, a Dom Perignon neprestano, svakom novom berbom istražuje mogućnosti stvaranja, otkrivajući harmoniju uvijek mijenjajuće prirode, klime te jedinstvenih okolnosti koje svaka godina sa sobom nosi.

Otkrivena javnosti u travnju 2021., ova suradnja istom je prerasla u umjetničku brand kampanju s ograničenim brojem skulptura koje je dizajnirala Lady Gaga. Nastavno na zajedničku kreativnu potragu, Lady Gaga je potpisala i limitiranu ediciju boce Dom Perignona iz berbe 2010 i Dom Perignon Rose iz berbe 2006, koje dolaze u ekskluzivnim vinskim sanducima. Val obavijajuće svjetlosti koja se prelijeva u duginim bojama, reflektira pad i pokret poput neodoljivog vela. Svojim mreškanjem i gibanjem, ovaj dizajnerski uradak postaje vizualna oda stvaralačkom procesu. Sam životni impuls.

 

Dom Perignon berba 2010

Svi stvaralački procesi suočavaju se s ograničavajućim faktorima. Za Dom Perignon to je datost berbe. Bezrezervna usredotočenost da u boci bude dosljedno svjedočanstvo svake godine, neovisno o izazovima koje ona nosi.

Za 2010, označavanje berbe bio je ulog pobjednika, zahvaljujući nadahnuću i vještini. Na nosu, Dom Perignon berba 2010 podsjeća na mirisnu svježinu engleskog vrta poslije kiše i raskošnost tropskih šuma. Posjeduje i dubinu zemljanih tonova koji se potvrđuju u dodiru s nepcem, ostavljajući čvrstu, dobrodošlu trajnost.

 

 Dom Perignon berba 2006

Dom Peringon Rose je izričita izjava slobode. Slobode koja ostavlja konvencije po strani i pomiče vlastite granice, hvatajući rumenilo grozdova pinot noira u njihovoj primarnoj blistavosti, i oblikujući njegovu životnu snagu u odvažnom i samopouzdanom srazu.

Zanosan miris Dom Perignona Rose iz berbe 2006, zreo i dubok, preludij je vala koji slijedi na nepcu – istovremeno svjež i čvrst ali tako sočan. Ta srčanost s nijansama senzualnosti i tajnovitosti, vodi dalje do iznenađujuće morskog, slanog završetka.

 

Zajedno, Dom Perignon i Lady Gaga, surađuju u duhu velikodušnosti: od početka 2021. Dom Perignon pruža podršku zakladi „Born This Way“ čiji je cilj stvaranje boljeg i hrabrijeg svijeta.

Kao dio te suradnje, a zajedno s Nicolom Formichettijem, kreativcem i modnim direktorom  koji je konzultant za Haus of Gaga te od 2009. stvara čaroliju s Lady Gagom, nastala je ograničena serija skulptura. Od samog začetka, Dom Perignon se obvezao darovati cjelokupnu zaradu ostvarenu prodajom skulpture zakladi „Born This Way“.

Dom Perignon x Lady Gaga Limited Editions berba 2010 i Rose berba 2006 dostupne su na web shopu Miva galerije vina i u vinotekama u  Zagrebu.