AUSTRIAN AIRLINES USKORO OBNAVLJA PROMET PREMA HRVATSKOJ

Prema pisanju portala Croatian Aviation, nacionalni prijevoznik Republike Austrije Austrian Airlines s početkom ljetnog reda letenja obnovit će promet prema tri odredišta u Hrvatskoj. Naime, Austrian Airlines s prvim danima ljetnog reda letenja ponovno će prometovati prema tri hrvatske zračne luke iz svoje baze u Beču – prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu.

Red letenja za ožujak i travanj ove aviokompanije je potvrđen, dok broj tjednih letova za ostatak ljetnih mjeseci još nije definiran.

Linija Beč – Zagreb – Beč prometovat će od nedjelje, 28.3., četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa E195 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 120 sjedala. Ukupno će, do kraja travnja, Austrian Airlines ponuditi između Zagreba i Beča 4800 sjedala.

Linija Beč – Dubrovnik – Beč također će krenuti s prometovanjem od 28.3., a u ožujku će još prometovati i u utorak, 30.3. U prvom tjednu travnja najavljena su dva leta (četvrtak i petak, 1. i 2.4.), u drugom tjednu dostupna su tri leta (dodatno i nedjeljom), a od trećeg tjedna travnja kompanija će imati četiri leta tjedno za Dubrovnik, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Isti broj letova, njih 17, najavljeno je i na liniji Beč – Split – Beč. Kompanija će postupno povećavati broj tjednih operacija, baš kao i u Dubrovniku, s time da će od sredine travnja na tjednoj razini kompanija nuditi četiri leta tjedno, također utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Povratak Austrian Airlinesa važna je vijest za tri spomenute hrvatske zračne luke. Iako se radi o manjem broju letova nego što je to bilo u 2019. godini, s obzirom na trenutnu situaciju Austrian će u predsezoni ponuditi zavidan broj letova prema Hrvatskoj, u navedenom razdoblju od svega mjesec dana ukupno je dostupno više od 15 tisuća sjedala na letovima ove poznate aviokompanije.