Najbolji recept za Valentinovo uz TOMIĆ POŠIP 2019

 Mjesec ljubavi i Valentinovo od davnina su isprepleteni s enologijom, gastronomijom i umjetnošću pa zašto ne nastaviti tradiciju? Naime, to će vam uvelike olakšati potragu za rješenjem kako iznenaditi voljenu osobu, dakako ako za dar odaberete butelju vrhunskog vina Tomić Pošip 2019.

Evo cijelog recepta: najprije, butelju Tomić Pošip 2019. stavite u hladnjak, jer najbolje prija ohlađeno na  10-12°C, naravno i pripremite čaše za bijelo vino. Potom, ako ste spretni s kuhačom pohrlite u kuhinju i pripremite večeru: Tomić Pošip 2019. odlično se uparuje s raznim jelima od bijelog i laganijeg crvenog mesa (primjerice teletine) i ribe (ako želite nešto posebno, preporučujemo odrezak od sabljarke ili tune), jelima od školjaka, ali i s pikantnijim zalogajima kao što su carpaccio, razni namazi, pesta i pikantniji sirevi. Ako vam se ne boravi u kuhinji, ili pak nemate vremena, naručite jela i potrudite se da budu, ako je potrebno, kod posluživanja topla.

DCIM100MEDIADJI_0606.JPG

S ta dva koraka podmirili ste enologiju i gastronomiju. Umjetnost ovoga puta dolazi s bocom vina. Jer, stvaranje takvih vina kao što je Tomić Pošip 2019. prava je umjetnost i u njoj se mora uživati svim osjetilima.

Tomić Pošip 2019 elegantno je i njegovano vino koje uz svježinu nudi i kompleksnije arome zrelijeg južnog voća. Arome marelica i drugog koštunjičavog voća, kao i svježih citrusa i mediteranskog bilja, nadopunjene su aromama hrastovih bačvi i kompleksnošću odležavanja na kvascima.

Zapamtite ovu kratku priču o vinu Tomić Pošip 2019. jer dok ga se pijucka uz fino jelo, većina voli slušati i kako su stvarani sjajni gutljaji u kojima se uživa, a mi vam dajemo još malo podataka: pošip se kroz nekoliko desetljeća s rodne Korčule proširio diljem Dalmacije, a danas je jedna od najpopularnijih i najzastupljenijih bijelih sorti koje uspijevaju u ovoj vinskoj regiji. Vino koje ste poslužili dolazi iz Vinarije Tomićsmještenoj na otoku Hvaru, u uvali Mina u Jelsi, ribarskom mjestu duge vinarske tradicije. Njegovanjem autohtonih sorti i znanja te eksperimentiranjem s novima, Vinarija Tomićdoprinosi promociji kulture vina i prepoznatljivosti Hvara kao otoka s izuzetnim vinogradarskim položajima i posebnim vinima.

Više informacija na www.tomic.hr